Skip to main content

Aulani Disney Resort

Skrivet av matte den .

Nu är det nästan dags att slå upp portarna för Aulani Disney Resort här i Hawaii. Jag var där på en guidad rundtur i helgen och får egentligen inte skriva eller lägga upp några bilder förrän dom öppnar för allmänheten nästa vecka….men dom kollar väl ändå inte på svenska bloggar. 😉

Jag har tidigare skrivit om Disneykryssningar och Aulani Resort.

Det första som slog mig när jag besökte var hur otroligt vänliga och tillmötesgående alla som jobbade där var. Men det borde egentligen inte överraska mig eftersom vi är i Hawaii och besöker Disney….det är nästan en självklarhet. Dock var det något annat som jag inte hade förväntat mig och det var att hotellet inte alls såg ut som Disney. Hade inte jag vetat om att det var ett Disney hotell så hade jag aldrig tänkt på det. Ingen Disney-inredning, inte massa tecknade bilder överallt, inga figurer som springer omkring. Det fanns bara tre saker som fick mig att tänka på Disney: 1) Det står en Stitch staty nära poolen 2) Det finns en liten butik nära lobbyn där dom säljer Disney saker 3) Musse Pigg kom springandes i en Aloha-skjorta och solglasögon när vi var vid poolen. Det var allt. Min vän som jobbar där säger att hotellet inte ska föreställa Disney så mycket utan det är ett resort dit Musse och alla hans vänner reser på semester. Det är tänkt att hotellet mer ska föreställa Hawaii, och det gör det allt.

Som vanligt när det gäller Disney så är det barnen som är fokus nummer ett. Och det märker man ganska snart. Inte bara vid poolen men även i buffé-restauranten där buffén är i barnens höjd så dom kan plocka sin egen mat. Det finns också ett barncenter där man som förälder kan släppa av sitt barn när som helst mellan 9 och 21. Det är en gratis barnvakt där barnen har tillgång till olika spel, datorer, filmrum, snickarbod, teaterkläder, etc. Oroa er inte, för varje barn måste ta på sig ett GPS armband så man kan se exakt var dom befinner sig och så att dom inte blir borttappade på det är stora området.

Filmat från en balkong på ”Waianae Tower”:

Rummen är faktiskt inget speciellt. Dom är fina och bekväma men typ i samma klass som på andra resort här i Hawaii. Allting är ganska nedtonat. Men dom har väldigt fin konst runtom hotellet som är skapat av konstnärer här i Hawaii.

Vad det gäller bad så finns det både strand och pool. Stranden är härlig men inte lika fin som på andra ställen i Hawaii och jag kan tänka mig att det kommer bli lite trångt med både hotellgäster och folk som bor i närheten. Poolen ser kul ut. Den har två rutschkanor och en kanal som man kan flyta runt på. Härligt för både vuxna och barn.

När det gäller mat o dryck så finns det tre olika ställen: En fin restaurant som överblickar havet, en bar med småtugg vid poolen samt en bufferestaurant under lobbyn som man ibland kallas ”character restaurant” för där kommer Musse Pigg och Pluto m.m. och hälsar på medans man äter.

Folk har reagerat att rumspriserna är ganska dyra men om man är en barnfamilj så är det klart värt pengarna. Det är ganska mycket som ingår i priset. Det är ju inget som slår gratis barnpassning när man är på semester. 😉

När jag får tillåtelse så kommer jag även lägga upp fler bilder på min Flickr. 🙂 Aloha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *