Vin i Chinatown

Skrivet av matte den .

Det finns mycket att göra och se i Chinatown in Honolulu men man förväntar sig inte att en av de bättre vinbutikerna i Hawaii ligger precis i kanten av Chinatown….närmare sagt mellan finansdistriktet och Chinatown.

HASR Wine Co är ett litet undanskymt ställe på en liten flummig gata. Det är inte ovanligt att det ligger hemlösa ett tiotal meter från infarten. Men å andra sidan ligger det några trendiga restauranter i närheten också. Dock, när man lämnar gatan och går in genom porten så förändras allt. Det känns som man stigit in på en bakgård i södra Europa där det ligger en liten trevlig vinbutik med skymd uteservering.

HASR har vin från hela världen men specialiserar sig på vin från Kalifornien.

Deras officiella hemsida: http://www.hasrwineco.com/home

Snart kommer det ett längre inlägg om Chinatown eftersom jag märkte att jag inte skrivit något om det fastän jag varit där flera gånger på senaste.

Skål!

Kommentarer (4)

 • En liten ’note’ bara att det heter PÅ Hawaii och inte i Hawaii. Hawaii är ju en ö och därför säger man på. Annars är det roligt att läsa, då jag själv är från Hawaii och halvsvensk.

 • Hej och tack för att du läser min blogg. Angående ”på” eller ”i” så beror det på vad man refererar till. Om man pratar om den största ön som officiellt heter Hawaii (men mer känd som Big Island) så har du rätt i att man ska säga ”på Hawaii”. Men det finns ju fler öar. Om man pratar om ön Oahu eller ön Maui då kan man ju inte säga ”på Hawaii”. Hawaii är dock en amerikansk delstat och när man refererar till delstaten Hawaii så säger man ”i Hawaii”. När jag skriver mina blogginlägg så refererar jag oftast till Hawaii som delstat, vilket är varför jag säger ”i Hawaii”.

 • Man säger ”på” Hawaii. Även om man refererar till just en av öarna. På Oahu eller på Maui eftersom det är öar.
  På Gotland är ett annat exempel och inte ’i’ Gotland.

  http://sv.wikipedia.org/wiki/I_eller_p%C3%A5

  ”För dalgångar, socknar, kommuner, samhällen, städer, landskap, län, länder och världsdelar används normalt i (i Rapadalen, i Viby, i Umeå, i Värmland, i Sverige, i Kamerun, i Asien) men för berg, hedar, slätter, öar, halvöar, herrgårdar och slott används normalt på (på Kinnekulle, på Axevalla hed, på Närkeslätten, på Österlen, på Gotland, på Java, på Apenninska halvön, på Östersjön, på Karlslund, på Gripsholm.’

  Men enligt wikipedia stämmer det även det som du säger att man kan säga ’i’. Men i de vanligaste fallen så säger man ’på’ när man pratar om öar. Det låter väldigt konstigt enligt mig att säga i Hawaii.

 • Men om man säger ”på Hawaii” här så tror folk att man pratar om Big Island. Jag vet vad du försöker säga för jag kommer själv från en ö i Sverige. Man tänker ö och därför på. Här är det dock klart vanligast att säga ”i Hawaii” för att inte folk ska missförstå en vad man pratar om och att man med ”i” menar ”i delstaten Hawaii”.

  Läs nästa paragraf i den Wikipedia artikeln du länkade till.

  Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© Hawaiibloggen. All rights reserved.
 Powered by poké and beer.