Skip to main content

Öl i Hawaii

Skrivet av matte den .

För Er som känner mig eller har läst tidigare blogginlägg så gillar jag öl, främst öl från mindre bryggerier…så kallade mikrobryggerier. Det två största små bryggerierna i Hawaii är Kona Brewing Co och Maui Brewing Co. Bilden nedan är tagen på en restaurant som Kona Brewing Co driver i Hawaii Kai på ön Oahu. Kan varmt rekommendera den restauranten både för öl och mat.

Annars så finns det ett bryggeri utanför Hawaii som heter Rogue och som ligger i staten Oregon på Amerikanska västkusten. Dom gör bland dom bästa ölen jag nånsin har smakat och börjar bli väldigt populära här i Hawaii. Så populära att restaurenten Side Street Inn (som jag också kan rekommendera) har fått sin egen öl namngiven efter sig (Side Street Inn Ale). Nu har Rogue även kommit ut med en ölsort som heter Kalohe No Ka Oi IPA (se bild nedan).

Kalohe betyder galen på Hawaiianska. No Ka Oi betyder nummer ett eller bäst. Jag gillar verkligen designen av flaskan men ölen var i sig bara en medelmåttig IPA. Den smakade inte illa men var heller inte bland som bästa jag druckit. Jag gillar IPA skarpt och dricker hellre då deras Yellow Snow IPA.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *