Skip to main content

APEC

Skrivet av matte den .

Igår började APEC 2011 här i Hawaii. APEC står för Asia-Pacific Economic Cooperation. Min son var tvungen att rätta mig häromdan när jag sa Council. Tur dom har lärt sig så mycket om det i skolan. Precis som det låter så består APEC av länder som ligger runtom Stilla Havet. Se karta nedan:

Om jag minns rätt så är det ledare för 21 länder som är här. Vår Hawaii-födde President Obama kommer hit senare i veckan för de viktigaste diskussionerna då han har vilat upp sig några dagar från G20 mötet i Frankrike.

Detta mötet är väldigt viktigt för Hawaii då det kommer hjälpa turismnäringen och utländska investeringar på våra fina öar. Tyvärr är det några få som klagar högt här i Hawaii för APEC mötet här har skapat några små problem. Trafiken ska tydligen vara sämre den här veckan (något jag inte märkt än) och dom har tvingat hemlösa att flytta sig från ”de synliga” områdena nära Waikiki och mässan där de har mötena. På jobbet har dom även stärkt säkerheten då de är oroliga för demonstranter och annat folk som kan skapa oroligheter.

Ni kan läsa mer på Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/APEC

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *