Skip to main content

Avokado

Skrivet av matte den .

Jag har älskat avokado hela mitt liv, vare sig det är guacamole, skuren på min smörgås eller gröpt direkt ur skalet. Det är därför jag är så glad att vi har ett avokadoträd på vår tomt.

Ovan ser ni nya avokados som nu kommer på vårt träd. Normalt sett så ska ett avokadoträd blomma och ge frukt årligen men vårt träd ger bara frukt vartannat år och jag tror det beror på vår tomt. Trädet får inte tillräckligt med sol. Så jag är nu extra glad över att vårt träd har över 50 småttingar på väg.

Annars så växer avokado bäst i Kona på Big Island, vad det gäller Hawaii. Där är klimatet perfekt för inte bara kaffe och choklad men även avokado.

Jag brukar äta min avokado med antingen senap eller också lite olivolja och balsamic vinäger. Hur äter Ni eran avokado. Kommentera gärna nedan.

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *