Hawaiianiserad

Skrivet av matte den .

Jag har ju skrivit ett inlägg tidigare om att bli Amerikaniserad. Nu är det dags att skriva om att jag har blivit Hawaiianiserad…..vet dock inte om det är ett riktigt ord?

1) Min grammitik börjar likna den lokala slangen som kallas för Pidgin English. Det innebär att man utelämnar vissa ord i meningar och förenklas stort sett så folk från olika kulturer kan förstå en.

2) Det här kan låta lite klent men jag fryser faktiskt då temperaturen går under 20 grader celsius. På vintern blir det runt 17-18 grader på natten ibland och då finner du mig med strumpor ihopkrypen under täcket.

3) Jag har på mig slippers varje dag.

4) Jag har inte klätt mig i kostym på flera år….och då var det på ett bröllop i Sverige. Faktiskt så är de enda två gångerna jag haft på mig kostym i Hawaii min studentexamen och mitt bröllop.

5) Jag har på mig Aloha-skjorta till jobbet.

6) Jag har många par slippers och ett par för olika saker….typ ett par slippers för kalas, ett par för stranden, ett par för när jag shoppar, ett par att på sig runtom huset, etc.

Fastän jag ibland tänker på att bo i Sverige så börjar det kännas väldigt bekvämt här. Aloha!

Kommentarer (2)

  • Familjen Sääf

    Stackare, vad kallt ni har på vinternätterna! 😉
    Hade gärna bytt plats med dig under vintern!
    /Annica

  • Ja, jag har allt blivit en vekling när det gäller kyla. Men å andra sidan så saknar jag snön då och då. Jag hörde att ni har haft en kanonvinter. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© Hawaiibloggen. All rights reserved.
 Powered by poké and beer.