Skip to main content

Myggor i Hawaii

Skrivet av matte den .

Hawaii har myggor samt mindre bitande knott. De är mer vanliga i regniga områden (som där jag bor) men inte så vanliga i väl bebyggda områden som Waikiki och inte heller så vanliga vid stränder. Men om du kommer till Hawaii för att vandra i skogen, i bergen, campa eller spela golf så kommer du stöta på mygg.

Här är en fyra tips på att få en bättre Hawaii-semester:

1) Det bästa förebyggande är att du täcker så mycket hud som möjligt där du ska ut i skogen eller om du typ ska spela golf på en fuktig golfbana.

2) Använd insektsbekämpningsmedel på hud som är ej täckt. Från vår erfarenhet fungerar Deep Woods (av märket Off) bäst på Hawaii.

3) Kolla in Environmental Working Group rapport om motbjudande säkerhet.

4) Klia absolut inte. Jag vet att betten kliar fruktansvärt, men om du klarar av att inte klia så försvinner de inom en timme eller två. Om du kliar så kan det ta flera dagar till en vecka för betten att försvinna.

Myggan ovan är ganska vanlig i skogsområden. Jag hatar den svart-vita myggan. Den är lite mindre, snabb och tyst och betten blir värre än myggan som vi har runtom vårt hem (brun mygga).

Myggor är ansvariga för sjukdomar som malaria, West Nile-virus, gula febern och japansk encefalit.
Lyckligtvis har Hawaii inte har haft West Nile-virus, även om alla de 48 stater på fastlandet har.År 2002 fanns denguefeber i Hawaii, där majoriteten av fallen var på Maui. Mer än 100 personer insjuknade. Vi har inte haft några nya fall sedan dess.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *