Skip to main content

Personlig Information

Skrivet av matte den .

Man får se upp med var för information det finns om en på internet. Jag har försökt begränsa vad som finns om mig på internet. Vissa saker är ju svårt att hålla borta men annars så är det inte så svårt att stänga av sina offentliga profiler på sajter som Facebook och LinkedIn och skriva anonymt när man besöker webbforum.

Häromdan så behövde jag lite hjälp att få reda på okänt folk på nätet. Det var så att min son hade blivit inbjuden till en så kallad ”play date” hos en av sina nya kompisar. Vi har aldrig träffat föräldrarna och visste inget om familjen så självklart var vi lite oroliga. No problem, tänkte jag. Vi har ju Google. Fast jag har i och för sig börjat använda sökmotorn Duck Duck Go istället av olika skäl.

Efter endast 15 minuter på en sökmotor så kändes det som jag visste en hel del om familjen. Först så hittade jag namnen på föräldrarna och sedan deras yrken, hemadress, och telefonnummer. Det var inte svårt. Sedan fick jag fram en bild på deras hus via Google Street View. Genom den bilden så såg jag en äldre person som bor i huset samt faderns tjänstebil med företagsloggan på dörren. Lite senare hittade jag taxeringsvärdet på deras hus, en skiss av deras tomt, samt ritningen på huset. Jag såg även priset de köpte huset för år 2008. Jag hittade även deras bröllopsfoton så nu vet jag hur dom ser ut och var dom gifte sig.

Så kan det gå efter inte mer än 15 minuter på datorn och utan ett öre fattigare. Hade jag spenderat lite mer tid och även betalat för några databankstjänster så skulle jag få reda på en hel del mer men jag tyckte det här räckte för att få en uppfattning av familjen.

Nu ska pojken dit och bada i deras pool nästa vecka och även fiska vid stranden bredvid. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *