Flytta till Hawaii

Skrivet av matte den .

Via denna bloggen så har en kille i Sverige lyckats få tag på mig för att få mer information om hur det som svensk är att flytta till, och bo i Hawaii. Han är gymnasiestuderande och kommer snart ta studenten och funderar på att studera på universitet i Hawaii. Det känns bra att jag kan dela med mig av min erfarenhet och hjälpa andra som vill uppleva Hawaii. Jag var ju i den sitsen för 15 år sedan och precis som honom så hade jag också varit tacksam om jag kunde få lite information innan avgång.

Om någon annan av er ska flytta till Hawaii eller komma hit för att studera så hör gärna av er. Min email adress är: aloha [snabel-a] hawaiibloggen.se

Aloha!

Kommentarer (9)

 • jag planerar att flytta till/jobba i hawaii om ca ett halvår! jag lyckas inte nå din mail via bloggen, men skulle bli jätteglad för lite hjälp och tips från en expert! 🙂 om du har tid och lust kan du nå mig på min mail, mira.linnea@telia.com

  mira

 • Hej Mira, ok jag mejlar dig. Ursäkta att jag hade gammal email information på bloggen. Jag har uppdaterat det nu. Ha de bra! Aloha!

 • Hej!

  Jg och min sambo är trötta på Sverige och hr länge fundert på att flytta utomlnds och Hawaii har länge varit högt på listan. Kan du skcika information om llt som kan tänks om jobbmöjligheter, priser på boende, förslag på boende, skolor osv.

  Tack på förhand

  Mvh Helen och Martin

 • Det finns mycket att tänka på och planera. Det första man som icke-Amerikan är att ha i tanken är att man måste ha uppehållstillstånd eller arbetstillstånd för att bo och jobba i USA inkl Hawaii. Efter 11e September så blev reglerna ganska mycket strängare. Dock finns det olika sätt att klara av det….typ Green Card lotteriet eller om du jobbar inom ett område som behövs här i USA (arbetskraftsimport). Det positiva är att Hawaii är ganska öppna och generösa med invandringen eftersom arbetslösheten är ganska låg här och det är stort behov av utbildat folk. Om du har specifika frågor så kan du emaila mig. Min email adress finns på ”Om Mig” sidan. Ha de bra! Aloha!

 • Tjena, ända sen jag va 14 år har min dröm alltid varit att flytta till hawaii, jag är 19 år nu och är utbildad bil mekaniker, jag har lyckats samla ihop lite pengar på 1 år och tycker att det är dags att ge mig av, behöver vanlig info, är det lätt att skaffa jobb där ? vad behöver jag göra när jag kommer dit osv, du kan mejla peder561@hotmail.com, skulle vara väldigt tacksamm

 • Hej Peder,

  Angående jobb så är Hawaii lite svårare än andra ställen. Anledningen är att det är svårt att få arbetstillstånd (precis som resten av USA) och jobben här är mest inom turism. Å andra sidan så behöver alla en bilmekaniker. Jag vet tyvärr inte hur du som mekaniker skulle skaffa ett jobb här. Du kanske kan höra av dig till Swedish Motors. Har inte hans sajt eller email men här är addressen och telenumret: http://www.yellowpages.com/honolulu-hi/mip/swedish-motors-3380676

 • Aloha! har länge funderat på att fly från Sverige och Hawaii har alltid varit min dröm. så min fråga till dig är om man kan få tag på något lämpligt boende till bra pris. tanken är att hitta något jobb och leva livet, inge stress utan bara ta allt som det kommer. skulle bli hemskt glad om du kunde hjälpa mig med min dröm. tack på förhand. MVH jimmy

  • Hej Jimmy, kul att du vill flytta till Hawaii. Det är dock några saker du bör tänka på: 1) Det är svårt att hitta ”lämpligt boende till bra pris” men du kan ju kolla på internet innan du kommer hit så du vet innan. Kolla sajterna trulia.com, homeaway.com, zillow.com, craigslist.org, etc. 2) Om du inte är amerikansk medborgare eller har Green Card så är det inte bara att komma hit och söka jobb. Reglerna är väldigt strikta och arbetsgivare ber att få se ditt arbetstillstånd. Läs min sida som heter Invandring (i menyn längst upp). Lycka till och ha de så kul på vägen! Aloha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© Hawaiibloggen. All rights reserved.
 Powered by poké and beer.