Skip to main content

Tsunamivarning

Skrivet av matte den .

Igår hade vi våran decenniets första seriösa tsunamivarning. Efter det stora skalvet i Chile så var det stor risk att det skulle bli en tsunami som drabbade Hawaii.

Lördag den 27 februari, 2010: Frugan väckte mig efter att varit uppe och av en slump tittat på nyheterna kl 05:30 och sett att det varit en kraftig jordbävning i Chile och att dom varnade för tsunamis i Hawaii. Kl 06:00 så kom sirenerna igång. Hawaii har sirener över hela öarna för att varna folk för katastrofer. Det sades att första vågen skulle slå till på Big Island kl 11:19 och därefter nå de andra öarna.

Eftersom det var lördag så var hela familjen hemma i vårt hus som ligger på 105 meters höjd så det var ingen större oro, annat än kanske strömmen skulle slås ut. Vi såg till att organisera oss och sedan ta emot andra vänner som bor närmare havsnivån.

Klockan elva satt frugan klistrad framför tv:n medans jag satt på altanen och kollade havet. Vattennivån verkade gå upp och ner lite onormalt men som tur var blev det inget mer. Det blev inget stor våg och tack o lov blev det ingen skada på infrastruktur.

Jag måste säga att allt sköttes väldigt bra av myndigheter och företag. Mest imponerad blev jag av en företagare som åkte in till sin butik kl 4 på morgonen och bad städarna att flytta alla vattenflaskor längst fram i butiken så kunderna lätt kunde få tag på det mest nödvändiga. En sann affärsman.

Tack familj o vänner för Er omtänksamhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *