Skip to main content

Hawaiiansk Vodka

Skrivet av matte den .

Om du trodde att Maui i Hawaii var en ö som bara bestod av ananasodlingar, stränder och golfbanor så har du fel. Fyra år sedan så började dom destillera vodka och nu finns det två olika märken. Vodka i Maui…..jag det låter lite konstigt.

Den första vodkan dom skapade i Maui heter Ocean Vodka. Den är tillverkad av destillerad organisk säd från Idaho som sedan buteljeras i Maui med desalinerat djuphavsvatten från Big Island (den sydligaste och yngsta av öarna i Hawaii). Vattnet tas upp från ett djup på 3000m. Flaskan finns att köpas i 75cl och 5cl. Priset ligger runt $50.

Nyligen så kom vodka nummer två från Maui som heter Pau Maui Vodka, tillverkat av Pau Trading Company. Pau Trading använder Maui Gold ananas för att destillera deras vodka, vilket är minst sagt en väldigt annorlunda metod. Men bli inte orolig för vodkan smakar varken sött eller ananas för det försvinner under destilleringsprocessen. Man känner faktiskt ingen ananassmak när man dricker det utan det smakar väldigt rent och mjukt. Pau Maui är den enda av dom två Hawaiianska vodkorna som tillverkas av 100% hawaiianska produkter. Ägaren säger att det är en rolls royce vodka.

Båda de här vodkorna hälls upp fantasiska flaskor. Jag föredrar faktiskt Pau då den är 100% hawaiiansk och har en finare och mer annorlunda flaska. Men en sak är säker, du kommer få många frågor och komplimanger om du serverar den här vodkan när du har gäster.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *