Skip to main content

Slippahs

Skrivet av matte den .

Om du har varit i Hawaii så vet du att det finns en intressant kultur om vad man har på fötterna. Det finns bara ett sätt att skydda fötterna i Hawaii och det är slippahs. Vissa andra kallar det för slippers, flip flops, eller sandaler men är man anpassad till den Hawaiianska kulturen så säger man slippahs och inget annat. Det är en billig typ av enkel sandal tillverkad helt i gummi (rubbah).

Som invandrare eller besökare så är det verkligen en överraskining att det är helt acceptabelt att ha på sig slippahs i skolan, kyrkan, restauranger och även i rättsalen. Dom är lätta att ta på/av sig och visar att man känner sig hemma. Slippahs hittar du utanför varje hem i Hawaii….och i mängder. Varje person har flera par – ett par för vardagen, ett par för trädgården, ett för kalas, etc.

Det lustiga är att det är inga dyra saker det här. Du kan hitta slippahs för $3-$40 paret och det är de allra billigaste som säljer bäst. Det vanligaste märket heter Locals och är en favorit bland surfare. Eftersom dom är så billiga så lämnas dom också kvar här och var. Varje år när jag städar vår veranda så hittar alltid ett eller flera par slippahs som har blivit kvarglömda av någon.

Ursprung: De japanska och filipinska invandrarna som i början av 1900-talet arbetade på de olika sockerplantagen behövde billiga skor som kunde tåla vatten, lera, m.m.

Så vill du passa in när du kommer till Hawaii så leta upp en skoäffär, turistbutik, eller drug store och köp ett par svarta rubbah slippahs…..helst av märket Locals eller Surfah.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *