Skip to main content

Egen detaljerad spårning av paket

Skrivet av matte den .

Ni som följer mig på Twitter kanske har märkt att har inte har så mycket gott att säga om Postnord. Och det är inte helt taget ur luften, utan jag har bevis.

Ni kanske har hört om Apple’s spårningsbrickor, så kallade AirTag. De är inte de första med att börja sälja sådana, utan Tile är ett företag som var väldigt tidigt ute. Men AirTag har fördelen med att du inte behöver någon extra app i din iPhone (icke kompatibel med Android) och att spårningen sker på ett riktigt smart sätt.

När du köpt en AirTag (runt $20-30 i USA) så syncar du den med din iPhone eller iPad. Sedan kan du följa dess plats och position via din Hitta iPhone app. För att vara riktigt exakt och även inte tömma batteriet för snabbt så använder AirTag INTE GPS, utan den pingar andra iPhone som finns i närheten och de pingar hem till Apple’s datacenter. Helt anonymt givetvis. Så länge det finns en iPhone inom 30-100 meter från din AirTag, så kan den spåras. Det gör det faktiskt till ett ganska intressant experiment. Genom att skicka en AirTag till mina föräldrar och ha dom köra omkring i Sverige och andra länder med den så kunde jag komma fram till att det är mer vanligt med iPhone i Sverige än i Tyskland. Kunde även se att Postnord inte har några anställda på deras centrala lager i Stockholm på helgerna, för då var det helt tyst och inga uppdateringar – dvs såvida de inte bara använder Android, vilket jag tvekar på.

Men nu var det alltså besvikelsen på hur Postnord hanterar post som jag skulle skriva om. Ända sedan Apple började sälja AirTag två år sedan så har jag alltid skickat med en i försändelser till mina föräldrar. Postnord har ju svikit mig under många år, så jag kände att detta var nödvändigt. Och på det sättet fick jag min bekräftelse på att de är förbannat dåliga på att förtulla paket i Sverige. Det är inte bara Postnord som sjabblar till det. Vid vissa tillfällen så var amerikanska posten (USPS) ganska långsamma med att skicka vidare försändelsen. Men den största boven var alltså när Postnord behandlar försändelserna i tullen, och alltid i deras lokal i Rosersberg/Sigtuna.

Man kan namnge sin AirTag….jag döpte min till Sweden eftersom jag bara skulle använda den till att spåra försändelser till Sverige.

Om ni tittar på följande bilder så kan ni se att lådan jag skickade låg på Postnord från 21 juni till 19 juli. Det är skärmdump på första och sista dagarna på Postnord. Under den tiden ringde jag till och med och frågade vad dom höll på med. De vägrade att lyssna och ville inte ens undersöka saken.

Jag har följt 5 olika försändelser….3 till Sverige och 2 när mina föräldrar har skickat tillbaka till mig i Hawaii. Det är väldigt intressant att se hur försändelser flyttas. Jag har sett mitt paket på Finlandsfärjan, samt mellanlanda i Turkiet av alla ställen.

Ha de gott! Aloha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *