Skip to main content

6 Irriterande Saker När Man Bor i Honolulu

Skrivet av matte den .

De flesta turister stannar inte tillräckligt länge för att upptäcka de irriterande sakerna man kan uppleva som invånare och bilist.

För turister, så är Hawaii ett idylliskt paradis med solsken, strand och bad i härliga vågor. Men för oss som bor och jobbar här, så finns det en annan sida av paradiset….den gråa vardagen där man fajtas med irritationer, vilket mestadels gäller bilkörande eller sittandes i trafiken.

  1. Vakna extra tidigt för att köra till jobbet men ändå komma fram sent. Det är lite ironiskt. Hawaii utses oftast till den mest hälsosamma staten i USA, men samtidigt så säger Center for Disease Control att invånarna i Hawaii är bland de mest sömnberövande i landet. Anledningen till det är att många bor långt från jobbet och måste köra barnen till skolan (ca 20% av Hawaii’s elever går på privatskola som inte alltid ligger nära hemmet) och sedan vidare till jobbet.
  2. Upptäcka att den kortaste distansen mellan två punkter alltid är påverkat av vägarbete. Det är konstant vägarbete längs den viktigaste motorvägen i Honolulu och även längs andra huvudleder. Staten har länge försummat vägarna och nu när vi har en guvernör och borgmästare som gör något åt det så får man lida med vägarbete överallt.
  3. Upptäcka att parkeringsplatsen du hittar är för liten. Honolulu är känt för att göra parkeringsplatser mindre för att utvinna plans för fler bilar samt att folk är ofta tar upp två platser för att de är så dåliga på att parkera (att ta körkort här kräver inte att man kan parkera).
  4. Bli betald en hög lön men sedan upptäcka att det inte räcker till. Det är beräknat att man behöver en årslön på $93,000 (836 000 kr) för att kunna leva i Hawaii och ha råd med amorteringar på bostad, skatter, sjukvård, mat, etc.
  5. Bensinpriser. När bensinpriset går ner på fastlandet så stannar priset fortfarande ganska högt i Hawaii. Nuvarande bensinpris är $2.40/gallon på fastlandet men $3.58/gallen i Hawaii.
  6. Upptäcka att lokala politiker och byråkrater inte följer lagen men ändå klarar sig undan. Att politiker och rättsväsendet kliar varandras ryggar är väl känt. Även en hel del svågerpolitik. Så det är sällan någon blir rubbad från makten eller hålls ansvarig.

Där har ni det. Det är inte alltid rosor att bo här. Det finns en del saker som är irriterande och frustrerande. Dock kan jag inte tänka mig att flytta. Det är ändå här jag vill bo och njuta av de andra sakerna som gör Hawaii så härligt. Aloha!

Inspirerat av en artikel i Civil Beat.

Comments (6)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *