Skip to main content

Surfställen för nybörjare

Skrivet av matte den .

Även då North Shore är känt för gigantiska vågor och östsidan av Oahu kan ha sönderblåsta vågor, så finns det faktiskt platser på alla sidor av Oahu som passar för nya surfare.

När det gäller nybörjarvågor, så är våghöjden 1-3 fot. Så håll koll på väderrapporten eller fråga strandvakterna om vågorna ligger i den höjden när du tänker surfa.

Chun’s Reef

Om du befinner dig i Haleiwa (mitt gamla surfställe) så ligger nybörjarstranden ”Chun’s” två stränder österut på Kamehameha Highway. Först kommer Laniakea Beach och sedan Chun’s. Det är ett populärt ställe för surflektioner på North Shore. Vågorna passar nybörjare för de bryter närmare stranden (inte lika jobbigt att paddla ut) och vågorna är långa och snälla. Det finns en surf break längre ut där mer avancerade surfare håller till. Men se till att hålla koll på väderprognosen och snacka med strandvakterna, för vågorna och vädret kan ändra sig riktigt fort på North Shore.

Diamond Head

Vågorna utanför Diamond Head är bra för nybörjare för vågorna är långa och vattnet är djupt, så det är lägre risk att skada sig på korallrev. Håll dig dock borta från vågorna nära fyren. Där är nämligen vågorna snabbare och det är grundare.

Waikiki Beach

Under sommarmånaderna är Waikiki ett fantastiskt ställe att surfa. Det finns vågbrytningar för både proffs och nybörjare. Dock kan det bli lite trångt, så om du känner dig osäker och rädd att ta någon annans våg så kan du sajna upp dig för en surf lektion på Moku Surf Shop eller Ty Gurney School.

White Plains

Sist men inte sämst, så nämner vi White Plains som ligger på västkusten. Det fina med vågorna här är att du kan fånga dom i alla riktningar….höger, vänster eller rakt fram mot stranden. En annan fördel är att vågorna som bryter närmast stranden har sandbotten, så mindre risk att skrapa huden på korallrev. Men det är fortfarande inte så djupt, så se till att landa platt ändå.

Surf’s up!

Skriven med hjälp av information från Hawaii Magazine.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *