Skip to main content

Vägglöss i Honolulu

Skrivet av matte den .

Honolulu är i topp 50 vad det gäller städer med vägglöss i USA.

Jag vill inte skrämma er från att boka resa till Hawaii, men här kommer lite mer statistik jag läst nyligen. Jag var tvungen att kolla upp vad ”bed bugs” heter på svenska. Trodde först det var sänglöss, men Google Translate säger att det heter vägglöss. Så ni språkkunniga läsare kanske kan rätta mig om jag (Google) skriver fel.

Nu ligger alltså Honolulu på 48e plats vad det gäller städer i USA med mest vägglöss. Detta är enligt Orkin, vilket är ett företag som jobbar med att behandla hem, hotell, och företag som har problem med ohyra (termiter, råttor, kackerlackor, myror, vägglöss, etc).

Det är väl kanske inte så konstigt. Det är grymt stor skara av turister från alla världens hörn som passerar genom Honolulu så det är nog en del sänglöss som kommer in via resväskor.

Själv har jag bara sett vägglöss en gång i Hawaii…och i hela mitt liv faktiskt. Det var när min dotter föddes och jag halvlåg i fåtöljen som fanns i hustruns rum på sjukhuset. Jag såg något krypande och plockade upp den med ett papper. Efter närmare inspektion så såg jag att det var en vägglus. Jag tog en bild, slängde den i toaletten, och sedan sa till skötserskan. Dom gav oss omedelbart ett nytt rum.

Så vad ska man göra?

  • När ni checkar in på hotell, kolla direkt på madrassen under lakanet. Inspektera även lakanet.
  • Använd ficklampan på din telefon, eller ta med en liten ficklampa när ni reser, och använd den för att kolla under säng och i eventuella små vrån nära sängen.
  • Lägg aldrig resväskan på sängen i hotellrummet. Om det nu finns vägglöss så vill ni ju inte att dom kryper in i resväskan och åker snålskjuts med er hem.
  •  Syns några små bryna kryp på madrassen, i närheten av sängen, eller små blodfläckar på lakanet så säg till hotellpersonalen direkt och be om ett nytt rum.
  • När ni kommer hem från resan, tvätta alla kläderna direkt och dammsug resväskan.

Nu är det inte så farligt som det låter. Som sagt, jag har bara sett en enstaka vägglus en gång under alla mina år i Hawaii….och jag har övernattat på många hotell här. Men det är värt att tänka på vart man än reser.

Aloha!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *