Honolulu Queen – Skogskaktus

Skrivet av matte den .

Vissa morgnar på hösten, så ser jag de här fina blommorna efter jag släppt av barnen på skolan. Oftast är dom vissna.

Honolulu Queen, Skogskaktus, Nightblooming Cereus, etc. Det finns många namn på den här nattblommande kaktusen. På latin heter den Hylocereus Undatus. Jag har faktiskt inte lagt märke till den förrän en antal år sedan då min son började skolan. Runt hela campuset så går en mur och som har den här kaktusen som en häck växande ovanpå muren. Varje höst så blommar den, men bara på natten. En så kallad nightbloomer. Den blommar alltså fint på natten och sedan vissnar på morgonen när solen kommer upp. Släpper jag av barnen tidigt så hinner jag se en o annan blomma som inte lagt sig än. Det otroliga är att den planterades på skolan över 170 år sedan av frun till en missionär.

img_4232

img_4234

Kommentarer (3)

  • Nu har vi varit här en vecka.Något som slår mig att en viss lukt av en blomma. men det finns massor av blommor här men kan det vara den som luktar här?

    • Hej Elisabeth. Jag tror inte det är den här blomman. Jag har inte kännt någon doft from dessa kaktusblommor när jag har varit nära dom. Det är nog från andra blommor typ ingefära-blomman, jasmin, eller blomman från ett träd som heter Puakenikeni.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© Hawaiibloggen. All rights reserved.
 Powered by poké and beer.