Skip to main content

Hawaiian Nougat

Skrivet av matte den .

Nougat är bara inte från Frankrike. Nu tillverkas det i Hawaii sedan några år tillbaka. Och det är fruktansvärt gott!

20151209_233353927_iOS

Det var faktiskt ganska nyligen som jag först smakade nougat från Hawaiian Nougat och jag var såld direkt. Köpte med mig en låda av varje smak. Jag har alltid gillat nougat, men det här var gudomligt.  Den största skillnaden är att istället för hasselnötter och pistagenötter så använder de makadamianötter i den hawaiianska nougaten.

20151209_233558769_iOS

Grundaren har sin examen från kockskolan i Paris. Hawaiian Nougat är ett litet familjeföretag som tillverkar sin nougat på gamla hederliga maskiner från Frankrike. Jag har besökt lokalen (väldigt liten) flera gånger. Det är fascinerande att se saker tillverkade manuellt av folk som förr, och inte av någon robot eller självstyrd datordriven maskin. Ägaren Liz är alltid välkomnande och ser till att man provsmakar hennes nougat. Hon är extremt passionerad över sin nougat och beskriver gärna hur det använder de olika ingredienserna. Men om man vill köpa så finns det inte alltid i lager där. De har nämligen kontrakt att leverera till återförsäljarna Whole Foods och R Fields. Det är på R Fields som jag oftast köper, för det är ett par dollar billigare än Whole Foods. Jag tror det även går att beställa via deras sajt. Jag frågade om jag kunde ta bilder av tillverkningen, men det fick jag inte. Liz skyllde på att det var för stökigt, men jag tror nog inte hon vill att hennes tillverkning blir publicerad på Internet pga yrkeshemligheter.

20151211_221709195_iOS

Nyckeln till den goda smaken av Hawaiian Nougat är att alla ingredienser är lokalt anskaffade från småbönder här i Hawaii. Sockret och vaniljen kommer från Maui, nötterna och honungen från Big Island. Kaffet, chokladen, frukterna och äggen kommer från Oahu.

Smakerna som finns att välja på är Choklad, Vanilj, Lilikoi (passionsfrukt), Ananas, och Kaffe. Jag tycker alla smakar gott men min favorit är nog kaffe-varianten. Kaffet från Wailua har dom malt ner så otroligt mycket att det är som ett pulver dom blandar in i nougaten. Makalöst gott!

Smaklig godistid!

Aloha!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *