Skip to main content

Min sommardröm

Skrivet av matte den .

…om ett distansjobb. Nu är det högsommar både i Sverige och här i Hawaii. Det är inget jag tycker om….i alla fall inte så länge jag befinner mig i Hawaii. Varför? Jo, för att det är alldles för varmt och fuktigt här.

De två månader om året som är den svenska sommaren – juli och augusti – är också sommar i Hawaii. Det är jättefint här på sommaren precis som resten av året. Men värmen och fuktigheten är jobbig. Det är ok som turist, men när man gör allt som görs vardagligen i livet så är det inte vidare bekvämt. Igår var det 37 grader varmt i huset. Då går tankarna till Sverige på sommaren där de mer humana temperaturerna och den lägre fuktigheten är bra mycket bekvämare.

Jag har haft en dröm ända sedans jag flyttade till Hawaii. Det är att fortsätta bo här mestadels av året, men spendera 2 månader (sommaren) i Sverige. Finansiellt så skulle vi kunna klara det. Nu skulle det även passa in med barnens sommarlov och frugans sysselsättning. Vad det inte passar in med är min nuvarande anställning.

Då jag jobbar inom IT så skulle man kunna tro att det är lätt att jobba på distans. Det kan det helt klart vara. Jag har vänner som jobbar på distans året runt. Men där jag jobbar så krävs min närvaro åtminstone 3 dagar i veckan. Så där blir det stopp. Om jag vill uppfylla min dröm så krävs det att jag byter jobb.

Något av de här alternativen skulle fungera:

+ Heltidsanställning här i Hawaii som kan göras på distans under sommaren.

+ Heltidsanställning i Sverige som kan göras på distans under höst, vinter och vår.

+ Anställning i Hawaii som bara är 10 månader om året.

Har ni några förslag om hur jag kan nå min dröm så lägg gärna in en kommentar nedan eller mejla mig.

Är ni en arbetsgivare som läser det och finner något ni söker, så mejla mig omgående. 😉

Tack! Aloha!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *