Skip to main content

Honolulu Museum of Art

Skrivet av matte den .

Igår gick jag ett varv inne i Honolulu Museum of Art. Känns fortfarande lite konstigt att säga det namnet för fram tills nyligen så hette det Honolulu Academy of Arts. Det ser inte så mycket ut till världen från framsidan, men när man väl går genom portarna så känns det väldigt fridfullt och det finns mycket att se och lära sig om konst och Hawaii’s historia.

arts

Museet grundades långt innan Hawaii blev en amerikansk delstat, av en rik missionär. Hennes hus låg där museet idag ligger och anledningen till museet var att deras hus inte hade plats för all konst hon och hennes man hade i deras samling.

IMG_0105   IMG_0112

Just nu pågår en islamisk konstutställning (se bilder nedan), vilket man inte hade räknat med att hitta i Hawaii. Islam är en väldigt liten religion i Hawaii och det finns inte mycket folk från muslimska länder här.

Men nu är det så att Doris Duke, en av de rikaste personerna som bott i Hawaii och kanske en av de största konstsamlarna i Hawaii, gillade att samla på konst från islamisk konst och reste genom mellanöstern väldigt ofta. Hennes hem som inspirerats av mellanöstern är nu även öppet för allmänheten. Fastän hon inte längre är i livet, så har hennes välgörenhet stort inflytande i Hawaii och det är ofta man hör hennes namn.

IMG_0114  IMG_0117

Är ni hungriga, så finns det ett fantastiskt gott cafe inne i museet. Där rekommenderar jag verkligen att ni äter.

IMG_0106

 

Av någon anledning så har jag aldrig tillräckligt med tid då jag går till museum, så det blir allt att jag tar mig tillbaka snart igen för att se all konst jag inte haft tid till att se tidigare.

Ha de gott! Aloha!

 

 

Comments (1)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *