Skip to main content

Lei

Skrivet av matte den .

Jag pratade nyligen med en läsare angående leis och är ganska förvånad att jag inte tidigare har skrivit om något så uppenbart Hawaiianskt.

plumerialei

En lei är ett gäng färska blommor som har blivit ihopsatta till en krans. Blommor är vanligast, men man kan också använda löv, plantblad, slingerväxter, snäckor och nötter. Ibland kan man även se leis gjorda av hajtänder eller godis.

De vanligaste blommorna är plumeria, orkideer, nejlika, tuberos och pikake (en typ av jasmin). Plumeria är en väldigt fin blomma som växer på träd. Den är vit med normalt en gul eller rosa mitten. Tuberos är populär för den är billig men har en stark fin doft. Pikake är dyr och liten, men den är min favorit på grund av doften….doftar otroligt gott och fräscht.

tileaflei

En lei gjord av ti blad ser man ganska ofta…och gärna tillsammans med en blom-lei. En lei av ti-blad är vävd så den ser ut som ett rep med några utstickande löf.

 

maile

Maile lei är också gjord av blad…..maile blad. Bladen är lindade lite löst och jag bar en maile-blad lei när vi gifte oss. Ganska vanligt för mannen på hans bröllop.

Aloha!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *