Skip to main content

Två barnsäkra stränder på Big Island Hawaii

Skrivet av matte den .

Ön Big Island är den nyaste av de Hawaiianska öarna. Och det betyder att det är mycket lava, berg och stenar överallt som inte har blivit nedslipade och rundade av vatten och vind. Det kan vara lite osäkert att ta sig fram i terrängen med unga barn.

På de andra öarna finns många härliga stränder för barn och vuxna. Men med tanke på terrängen och klipporna som jag nämnde ovan så undrar man ibland vilket som är bäst för barnen. Vilka stränder på Big Island är barnvänligast?

Det finns faktiskt en del, men de två mest barnsäkra stränderna är:

Kukio Keiki Beach
Ligger ca 8 km (5 miles) norr om flygplatsen i Kona. Stranden ligger innanför en ”gated community”. Det är dock inga problem för allmänheten har rätt att besöka alla stränder i Hawaii, vare sig dom ligger vid privat tomt eller inte. Det är bara säga till vakten att ni ska till stranden. Kom tidigt för det finns bara 27 parkeringsplatser och det är ett ganska populärt ställe. Ett perfekt ställe för småttingar. För äldre barn och vuxna så finns det en annan strand utanför barnlagunen som kanske passar bättre.

kukio

Kona Keiki Ponds
Detta är ett annat populärt ställe för familjer med unga barn. Det är väl skyddat från vågor så stranden brukar vara öppen även om andra stränder är stänga pga av höga vågor. Stranden är belägen nedanför de kommunala poolerna nära downtown Kona. Det är inte den lättaste att hitta. Ser du fotbollsplan så är det bara att gå över/förbi den och ner till stranden.

keiki-ponds-old-airport-beach keikiponds

Båda ligger nära Kona på västsidan av Big Island, vilket är där de flesta turister tillbringar tid i sol, sand och hav.

Ha kul med barnen på resan. 🙂

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *