Skip to main content

Att tänka på vid jobbsökning

Skrivet av matte den .

Att jobba i Hawaii skiljer sig ganska mycket jämfört med resten av USA. Det är en väldigt annorlunda jobbkultur här på öarna.

Här är några saker att tänka på:

Du behöver vara laglig, dvs ha arbetstillstånd eller liknande. Tänk inte ens på att jobba svart.

Att ha en lokal anknytning hjälper oerhört mycket. Det är nästan lönlöst att söka jobb på distans. Du måste flytta hit först och visa att du är här för att stanna.

Att vara ödmjuk och anspråkslös uppskattas väldigt mycket. Du blir inte anställd om du är påträngande och skrävlar om dina kunskaper. Var genuin!

Att man bidrar till en bra arbetsmiljö väger stort. Personlighet och ditt bemötande är väldigt viktigt.

Mat är viktigt i Hawaii. Lär känna den lokala matkulturen. Börja med att lära dig utan och innan om ”plate lunch”. Det räcker inte bara med att läsa om det…..smaka dig fram.

Jobbintervjuer är väldigt avslappnade. Det betyder inte att du kan ha en slapp attityd men koncentrera dig inte på att bara prata om arbetsuppgifterna.

Ta aldrig på dig slips. Folk går aldrig till jobbet i kostym här. Kavaj behövs inte heller. Ett par fina byxor och stilig skjorta räcker. Men det beror också vilket typ av jobb du söker. I många fall så går det alldeles utmärkt med chinos och en aloha-skjorta eller piké.

Lär känna folk snabbt och lär dig från dom.

Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *