Skip to main content

Film: Ramen Girl

Skrivet av matte den .

I motsats till vad jag gjorde som tonåring så kollar jag väldigt sällan på film numera. Jag tycker heller det inte är så kul att skriva recensioner av filmer. Men här tänkte jag göra ett undantag. För några veckor sedan så såg jag filmen Ramen Girl på Netflix. Jag vet faktiskt inte när den hade premiär eller vad den heter på svenska. Jag hade heller inte några förväntningar då jag tycker det är ett löjligt namn på film. Men som ni vet så gillar jag ramen (nudelsoppa) och kände mig tvungen att se den här filmen. Till min förvåning var den faktiskt ganska bra.

Storyn är om en amerikansk flicka som följer sin resande pojkvän till Tokyo. Där tar det slut mellan dom och hon bestämmer sig för att stanna. I hennes sorg så hittar hon en ramen-ya (restaurant som serverar nudelsoppa) och blir förälskad i maten. Hon bestämmer sig för att lära sig laga ramen.

Filmen visar verkligen hur allvarligt japanare tar konsten att laga mat. Här i västvärlden så är det mest smaken som räknas men i Japan är det mer än så. Dom är otroliga perfektionister när det gäller matlagning och hur man presenterar maten på tallriken (eller i skålen) till gästen.

Då denna film är en komedi så har den även en seriös sida som visar den japanska kulturen. Av den anledningen kan jag rekommendera filmen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *