Spoon Mango

Skrivet av matte den .

Tycker ni det är jobbigt att äta mango….först svårt att skala och sedan äta eller skära runt kärnan? Mango är en av de godaste frukterna på denna jord men inte den enklaste att äta precis.

Dock så har jag väldig tur att känna ett äldre par som har ett stort mangoträd på deras tomt som ger den mest fantastiska mangon. Dom vet inte vad sorten heter. Den ser ut som en sort som kallas ”pirie”. Men jag kallar den ”spoon mango” för skillnaden från all annan mango på jorden är att man kan skära den på mitten och plocka ut kärnan så man kan äta den med en sked…precis som man gör med avocado eller papaya:

Det finns en skillnad till: Fruktköttet i den här mangon är inte det minsta trådig. Det är så ofantligt mjuk, söt, och len. Finns absolut inget bättre!!!! Nu håller jag på att torka några kärnor så jag kan klona det här trädet. Om 10 år är jag förhoppningsvis en lycklig ägare av ett spoon-mango-träd. 🙂

Aloha!

Kommentarer (5)

  • Haha, ja det gör jag ju inte. Föhoppningsvis får jag dock ett likadant träd med lika god frukt. 🙂 Tack för kommentaren. Aloha!

  • Det kan ju hända att det går klona det ifall inte kärnan ger resultat dock, men hur man gör med sådanna träd vet jag inte… det känns som att det inte är riktigt lika lätt som med vanliga blommor.

    Du som vet, räcker ett vanligt csn-studielån till för att kunna plugga på Hawaii? verkar knappt som det skulle räcka till boende.

  • Tack, nej jag är inte riktigt haj i trädgården. Har än så länge bara odlat avocado och papaya. Avocado tog 7 år innan det gav frukt. Mina papaya-träd har nu nästan helt mogen frukt utan ens ett år har gått. 🙂

    Det var ett tag sedan jag var student. Då räckte studielånet inte för mig. Men jag kände några som klarade av att få lånet att räcka….det beror väl på hur man bor och hur strikt man är med sina utgifter. Vet dock inte om CSN har ökat maxbeloppet i samband med inflationen i skolavgifter?

  • Tack för svaret..

    Kollade runt lite på csn hemsida och det verkar som att det är nog inte omöjligt att klara av att leva på det månadsvis… men man får nog vara beredd att kunna betala åtminstone en del av terminsavgiften med egna sparpengar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© Hawaiibloggen. All rights reserved.
 Powered by poké and beer.