Skip to main content

Kapiolani Park

Skrivet av matte den .

Officiellt heter den Kapi’olani Regional Park men alla säger bara Kapiolani Park. Parken är den äldsta offentliga parken i Hawaii och ligger mellan Waikiki och Diamond Head i Honolulu, bredvid Honolulu Zoo. Parken har fått sitt namn efter Drottning Kapi’olani som regerade Hawaii tillsammans med sin Kung Kalakaua på 1800-talet då Hawaii var en monarki.

Kapiolani Park är en platt och öppen park och ett väldigt lugnt och härligt inslag i det annars hektiska Waikiki. Jag och min familj tillbringar gärna dagen i Kapiolani Park ….vi åker dit för att motionera och ha picnic.

Det har dock inte alltid varit en park. Först var området en sumpmark med massa fåglar och ankor. Sedan så ville kungen ha en hästkapplöpningsbana så det såg dom till att bygga. Men efter kuppen mot kungen så förvandlades området till en stor park med tennisbanor, baseball-fält, några mindre dammar, etc…..tillgängligt gratis till allmänheten.

Nedan följer några bilder jag tog i parken förra veckan.

Ironwood-träden som formar allén på bilden ovan var planterade på 1800-talet av en man som jobbade åt kungen. Grusvägen gick till den gamla hästkapplöpningsbanan. Nu används allén inte till något.

Aloha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *