Skip to main content

Ala Moana Shopping Center

Skrivet av matte den .

Jag har inte skrivit något om shopping tidigare. Men det får jag inte undvika för Hawaii är ett shoppingmecca för många Asiatiska turister. Hawaii är inte det första man tänker på när man ska åka på shoppingresa men visste ni att världens största utomhus shoppingcenter ligger i Hawaii? Japp, Ala Moana Shopping Center i Honolulu är inte bara det största i USA men även i världen…vad det gäller shopping utomhus.

På Ala Moana Shopping Center finns det något för allt och alla. Dom har dock organiserat det ganska finurligt. På undre plan hittar man affärer som har lägre prisklass. Här finner ni surfbutiker, ett postkontor, en bilmekaniker, bokaffär, matbutik, snabbmatskedjor, etc. På undre plan ser man även folk som nog aldrig skulle gå högre upp.
Tar man sig upp till andra och tredje plan så är det en helt annan klass på försäljningen. Här hittar man alla de dyra varumärkena som Gucci, Armani, Hermes, Louis Vuitton, etc. men även också lite mer vardagliga märken som J.Crew, Lacoste, Levi’s, och Oakley. Om ni gillar department stores så finns här Nordstrom, Macy’s, Sears, och Neiman Marcus.
På översta (4e) plan så finner det den kända Mai Tai baren där det alltid är knökfullt och även en handfull andra goda restauranter som Island Burger, California Pizza Kitchen, och Tsukiji Fish Market.
Vill ni dock äta något snabbt och billigt så får ni tar er ned till bottenvåningen igen där det finns en så kallad ”food court” som nästan alla Amerikanska shoppingcenter har. Där kan man välja och vraka av olika matställen. Vill ni ha kinesisk snabbmat så är detta stället att gå men där finns även hamburgare, sushi, och mexikanskt.
Man får inte glömma att det även ligger en scen i mitten av Ala Moana Shopping Center. Centerstage är ett väldigt populärt underhållningsställe där dom har många uppvisningar. Jag går själv inte dit så ofta men är ni i Hawaii innan jul så har dom en fantastiskt bra julshow där varje år.
Ja, ni kan inte missa Ala Moana Shopping Center. Man kan gå där i flera dagar. Jag rekommenderar åtminstone en heldag där. Bor ni i Waikiki så är det lätt att antingen gå dit eller ta en kort bussresa. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *