Skip to main content

Självständighet

Skrivet av matte den .

Det finns en liten med tydlig rörelse här i Hawaii som strävar efter självständighet. Dom har funnits ett tag och varken växer eller försvinner. Här är några av de olika flaggorna dom använder:

Vad man än tycker om den amerikanska imperialism så bör jag först o främst tydligt säga att Hawaiiansk självständighet aldrig kommer hända. Det bör ju vem som helst fatta. Men det finns vissa andra saker som denna grupp verkligen måste inse:

1) De som strävar efter självständighet är arbetslösa och lever på bidrag från Amerikanska staten…hur ironiskt är inte det?

2) Både Amerikanare och Japaner gillar att turista i säkra och skyddade områden. Det är inte ofta en Japan eller Amerikan åker till instabila länder. Om USA lämnar Hawaii så försvinner självklart dessa turister, vilket utgör majoriteten av besökarna och shopparna i Hawaii.

3) Hawaii skulle vara ett u-land utan USA. Militär och turism är vad som driver ekonomin i Hawaii. Det finns ingen anna inkomstkälla. Försvinner båda de så är det slutet för Hawaii.

4) Det finns ingen ”unity”…..det finns för många olika självständighetsgrupper med olika motiv och olika viljor. Ska dom föra ett gemensamt mål så måste dom ha en gemensam agenda. Det finns alldeles för många egon i självständighetsrörelsen.

Vad tycker Ni? Kommentera gärna. Aloha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *