Skip to main content

Hemlösa

Skrivet av matte den .

Hemlöshet är ett problem här i Hawaii. Man hör ju ofta i Europeisk media att staten inte bryr som folk som bor på gatan i USA. Men det finns så många anledningar till hemlöshet att man kan inte riktigt säga så. Och så är det faktiskt inte för här i Hawaii försöker staten allt möjligt för att få bort dom från gatan.

Man säger ofta att det finns tre anledningar till hemlöshet: fattigdom, knarkberoende, eller mentalsjukdom. Jag kan säga att jag sett alla dom tre grupperna. Men det finns faktiskt en till orsak: många hemlösa män utan familj gillar att bo i friheten utan några som helst regler, inga räkningar, och inga scheman att följa. Det är dom det är svårast att ta hand om för dom vill ju inte bli omhändertagna. På bilden nedan ser du den gruppen. Det är medelåldersmän som tältar i att ganska hyfsat område, nära strand och affärer men även nära en park där dom kan tvätta sig och göra sina toalettbehov.

Ni kan ju säkert förstå att det är många som retar sig på det här folket. Och det har lett till att polisen ber dom att flytta. Så tror inte att det är något slappt campingliv för dom kan knappt bo ett par dagar innan dom ombeds att flytta sina tillhörigheter. Själv har jag ingen lösning men jag gillar inte när dom skräpar ner och stinker ner området där ett av mina kontor ligger. Men man kan lugnt säga att Hawaii är även ett paradis för hemlösa. Det är väl därför vi har ett sådant problem. Hemlösa från kalla fastlandet skrapar ihop till en enkelbiljet för att komma till solen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *