Skip to main content

Centipedes (hundrafoting)

Skrivet av matte den .

Tropikerna har ett överflöd av liv, och centipedes (översatt till hundrafotingar) är inget undantag. Till skillnad från andra tropiska kryp så är dessa läskiga saker inte inhemska på Hawaii. Centipedes infördes av utlänningar, tillsammans med en myriad andra insekter inklusive myggor och husflugor. Och precis som andra främmande och införda arter som inte har några naturliga fiender så trivs de väl och växer sig stora.

Glöm inte Slippahs
Flesta invånare har historier om centipedes. Människor ryser när de berättar minnen av smärtsamma stick, som många säger liknar en injektion med en stor spruta. Ha alltid på dig skor eller slippahs utomhus, skaka ut sängkläder och kläder innan de används – speciellt om det är på eller nära golvet.

Centipedes är kända för att bo i varma, torra områden, vilket innebär att de kryper in under regn. Eftersom vi har en hel del regn i Hawaii, i synnerhet i beväxta områden, ser jag regelbundet centipedes gömma sig under presenningar, i krukor och även under mina bildäck. Jag lärde mig för länge sedan att inte lämna byxor, skor, handdukar eller något annat som jag satte på min kropp någonstans nära golvet.

Det finns dock goda nyheter om centipedes: de äter kackerlackor!

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *