Skip to main content

Gourmetburgare på The Counter

Skrivet av matte den .

Alla vet ju att USA är känt för att vara hamburgarnas land. Men oftast så blir det ju att man tänker på McDonalds, någon diner, eller annat ohälsosamt snabbmatshak. Men nu så har sakerna ändrats. För några år sedan kom en ny hamburgartrend i USA….gourmetburgare. Hamburgare är inte längre bara arbetarmat. Det har öppnats upp ett antal restauranter som fokuserar på att sälja dyra hamburgare med de bästa ingredientserna. Ett av de ställena är ”The Counter”. Det finns några stycken The Counter i USA och en av dom ligger här i Honolulu. Det har nu blivit mitt favoritställe för hamburgare.

Dom har en gedigen lista av ingredientser man väljer bland. Se nedan. Man kryssar i vilket kött (5 olika att välja bland) man vill ha och vilken vikt, vilken typ av bröd (4 olika), vilken typ av ost (12 olika), och så väljer man 4 toppings (finns 24 olika att välja bland) och till slut vilken sås (22 olika) man vill ha. Om det är första gången man är där så kan ni förstå att man får lite beslutsångest…..då har dom en vanlig meny att välja bland om man vill göra det lätt för sig.

Mitt val blev: 150g ekologiskt nötkött, vitt bröd, Gruyere ost, svarta oliver, pickles, ekologisk blandad salad, grillade gröna chilis, samt purjolök. Såsen blev vitlöksaioli. Visst ser den smaskig ut! 🙂

Till det beställde jag även en tallrik pommes som kallas för 50/50 för man får hälften vanliga pommes och hälften pommes gjord av sötpotatis.

Ketchup finns givetvis på bordet men det behövs verkligen inte.

Och som vanligt i USA så får man en liten låda att ta med sig maten hem som man inte orkade att äta upp.

Smaklig måltid!

——————————————-

Var där igen idag den 11 Mars 2011. Var tvungen att ta ytterligare två bilder:

Om ni vill läsa mer om hamburgerkulturen i USA så rekommenderar jag den här boken:

http://www.amazon.com/Hamburger-America-Completely-State—State/dp/0762440708/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1306962215&sr=8-2

Comments (1)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *