Skip to main content

Amerikaniserad

Skrivet av matte den .

Nu har jag bott tillräckligt långt i Hawaii att jag börjar bli riktigt amerikaniserad.

Nedan är några exempel:

1. När jag äter så blir det ofta utan kniven. Har jag en kniv så lägger jag ibland ned den på bordet och äter med gaffeln i höger hand…..snacka om amerikanskt.

2. Då och då på heta dagar så dricker jag Bud Light. Å andra sidan gör jag inte det för att det är gott utan mest för att svalka mig.

3. När jag var liten så provade jag Cherry Coke mest för att det var nytt. Nu dricker jag det för att det är gott. Trodde aldrig jag skulle börja gilla amerikansk körsbärssmak men så är det nu.

4. Min svenska grammatik har blivit sämre……vilket ni kanske redan har märkt.

5. Kör i vänsterfilen ibland utan att jag behöver köra om någon. Jag hatar när folk gör det men har upptäckt att jag gör det själv ibland…..skärpning!

6. Tar med mig mat hem (doggy bag) varje gång vi äter på restaurant. En genial ide som restauranter i Europa också bör erbjuda.

7. Har lättare att uttrycka mig på engelska.

Än så länge kör jag fortfarande min SAAB. Skulle jag varit riktigt amerikan så skulle jag nog kört en SUV eller pickup truck. Jag har i och för sig börjat förstå varför folk kör de stora truckarna men det har inte blivit någon än. Vi har dock en minivan som är väldigt praktisk. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *