Skip to main content

The Waikiki Edition Hotel

Skrivet av matte den .

Igår hade jag nöjet att vara på plats då det nya ”boutique” hotellet The Waikiki Edition slog upp dörrarna för första gången. Jag blev inbjuden för att ”testa” hotellet och kommentera vad som kunde förbättras. Jag har ju varit gäst på hotellet tidigare då det var en del av Ilikai så jag hade faktiskt inga förväntningar förutom att jag visste de hade gjort en hel del renovationer. Jag vet dock inte om jag kan skriva en objektiv bedömning. Jag tror nämligen att dom gav mig extraordinär service eftersom jag var en testgäst. Men jag skriver om min erfarenhet ändå…

Tyvärr var jag korkad nog att inte ta med mig kameran och telefonen hade jag lämnat på rummet. Skissen ovan är från deras webbsajt och jag kan bekräfta att så ser det ut i pool området. Jag låg och smuttade på en tropisk martini på en av solstolarna som stod i vattnet.Utsikten var fin och en svag bris gjorde att det inte blev alltför varmt. En mycket avslappnande pool med härligt trädeck runtomkring. Man blev mycket bra omhändertagen….med folk som kom o justerade parasollen och tog drinkbeställningar med jämna mellanrum.

Okay, det var avslappningen. Vad har hotellet mer att erbjuda? Jo, restauranten som ligger bredvid poolen drivs av självaste Iron Chef kocken Masaharu Morimoto. Det finns tre barer för att ta det lugnt samt en nattclub som heter Crazybox. Hotellet ligger i västra delen av Waikiki nära det stora shoppingcentret, Ala Moana Shopping Center.

Själv så ville jag testa rumservicen så jag åt inte på restauranten utan beställde upp några förrätter och varmrätter för att avnjuta framför solnedgången. Det blev caesarsallad, soppa, pizza och revben….inga speciella maträtter per se men ack så vällagade. Till dessert blev det creme brulee. Några minuter senare så överraskade butlern med färskt chokladdoppade jordgubbar och en flaska Gula Änkan. Maten var grymt god och servicen fantastisk.

Nu vet jag dock inte hur mycket det kostar att bo här men det är nog inte billigt. Halekulani och The Kahala framstår oftast som de främsta hotellen på Oahu men skulle jag välja så blir det nog The Waikiki Edition.

Comments (3)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *