Söka Jobb i Hawaii

Skrivet av matte den .

Som svensk på väg eller planer på att flytta till Hawaii så kanske det kan vara intressant att se vilka lediga jobb det finns. Ni kan ju alltid fråga och diskutera på forumet men annars finns det en mängd andra sajter där ni kan hitta och läsa om lediga jobb i Honolulu samt öarna Maui, Kauai, Big Island, etc.

Här är några populära jobbsökarsajter:

http://www.hawaiijobsondemand.com/

http://honolulu.craigslist.org/

http://www.jobshawaii.com/

Och är ni ute efter att bli statsanställd i Hawaii, vilket kan vara ganska svårt som utlänning, så är detta sajten att läsa vidare på: http://hawaii.gov/hrd/main/esd/

Är man utbildad så är det ganska lätt att få jobb i Hawaii. Det är brist på utbildad arbetskrafft här men är annars stor konkurrens bland lågutbildade och lågavlönade.

Jag kan även rekommendera att gå direkt till företagens egna sajter för att hitta jobb. Några av de stora arbetsgivarna är Sheraton, Hilton, HMSA, Bank of Hawaii och First Hawaiian Bank.

Tyvärr finns inte IKEA i Hawaii. 🙁

Kommentarer (30)

 • Hej Vega. Tack för din kommentar. Jag har snart varit här i 15 år. Tiden går snabbt. Jag trivs jättebra nu. Det var några perioder då jag fick så kallad ”island fever” (känslan av att vara isolerad på en ö) så vi flyttade till Seattle i två år. Nu känns dock Hawaii som mitt hem så vi förblir nog här. Fast drömmen är ju att spendera somrarna i Sverige varje år.

 • Tjena du, låter jätte spännande men hur ligger det till med dem lagliga bitarna greencard osv, hur länge man får stanna där. Hur man ska göra steg för steg? lite mer information hade varit super 🙂 tackar

 • Aloha! Tackar för din kommentar. Jag har fått många email med frågor om hur det är att jobba här. Risken är att jag inte har all information korrekt och det kan bli väldigt långt så jag får nog researcha lite mer och skriva ett blogginlägg om det. En sak är säker och det är att efter den 11e Sept 2001 så blev det mycket svårare för utlänningar att emigrera till USA. De flesta svenskar jag känner som bor här kom hit via studentvisum och lyckades sedan stanna. Tycker du ska ansöka till Green Card lotteriet varje år. Om man är riktigt seriös finns det advokater man kan anlita som specialiserar sig i invandring. Förhoppningsvis har jag mer info snart.

 • Tack så mycket, Jag tycker det du gör är helt suveränt din blogg är verkligen välkommnande och ger hopp om att man en dag kan leva i paradiset precis som du gör. Jag jobbar själv inom G4S som väktare och har ansökt ett par tjänster i Hawaii på olika sidor. Får man fråga vad du jobbar med och hur du etablerade dig i samhället där borta? 🙂 Man tackar för all info man får.

  MVH Delz

 • Tackar! Jag kom hit som student och gillade det så mycket att jag stannade. Men det är lätt att få ”island fever” eftersom man är ganska isolerad från omvärlden. Jag jobbar inom IT. Aloha!

 • Tja.. Ja vill åka till hawaii och leta jobb. Men ESTA visumet låter en inte leta eller bli anställd. Vilket visum borde jag söka och hur borde jag gå till väga? Min absoluta dröm är att bo i hawaii.. hade gjort vad som hellst! Mvh Omid

  • Hej Omid! Ja, som turist får man inte jobba eller ens söka jobb. Det finns lite olika regler, och det är inte lätt, så det bästa är nog att anlita en invandringsadvokat (som jag har skrivit om här på bloggen) om du är seriös. Det skadar heller inte att gå med i Green Card lotteriet. Lycka till!

 • Men en fråga! Hur lätt är det att få jobb på Hawaii? Och att få tillstånd till ett Green Gard är väl inte det lättaste? Kan man bara åka dit och få ett jobb eller ska man helst ha ett jobb innan man åker dit??
  Svara gärna!
  Med vänlig hälsning, Olivia

  • Hej Olivia, det är en bra fråga som kan leda till ett ganska långt svar. Men jag ska hålla mig kort så gott det går. Om du inte har Green Card eller annat typ av arbetstillstånd och ansöker från Sverige så är det otroligt svårt att få jobb i Hawaii. Dels så är lagarna på utländska arbetare i USA strikta och så är det inte många arbetsgivare i Hawaii som anställer folk som inte redan bor i Hawaii. Jag har själv varit med om tillfällen då vi anställer folk på mitt jobb….CV från ansökande utanför Hawaii läggs i en hög som ingen riktigt kollar på. Tyvärr är det så hos de flesta arbetsgivare vad jag har hört. MEN, om du har arbetstillstånd och är på plats här i Hawaii, så är det inte alls svårt att hitta jobb. Det beror ju i och för sig också inom vilket område du söker jobb. De flesta jobben finns inom turism och service…..men även också inom hälsovård. Jobb inom ekonomi, finans, och IT finns det inte lika många. Hoppas det svarar din fråga. Aloha!

 • Hej! det stod på någon hemsida att man kan jobba sig till ett greencard? liksom blir sponsrad av företaget som man jobbar för,och så sköter dem kontakten med USA och fixar ett greencard åt en? men kan man liksom stanna i 3 månader (tillexempel) och leta jobb och om man hittar ett jobb och blir antagen kan man få ett greencard då?

  MVH Filip

  • Hej Filip,

   Ja, det stämmer att företag kan ”sponsra” dig. Dock är det inte lika lätt som det låter. Det går inte för alla typers av jobb och alla arbetsgivare är inte villiga att göra det. Det kostar även en del för arbetsgivaren. Men om dom verkligen vill ha dig så gör dom det. T ex, för några år sedan behövde vi anställa en forskningsassistent med speciella kvalificationer. Vi kunde inte hitta någon här i Hawaii men vi hade en kvalificerad kandidat sökandes från Kanada. Då gick chefen med på att vi kunde sponsra deras invandring och arbetstillstånd.

   Angående din andra fråga så är det inte lagligt att söka jobb om du är här på turistvisum.

   • Hej! Tack för svaret, men kan du ge tips på olika sätt att ta sig till hawaii, ha ett jobb och bo där.. Vad är det för visum som tillåter att man får stanna där en längre period och som gör att man får leta jobb? Verkar jätte svårt ju.. Vilken är den enklaste vägen? 🙂

    • Om du vill stanna längre en 3 månader men inte permanent, så kan du komma hit som student. Studentvisum är på 1 år och kan förnyas årligen så länge du är skriven på en skola och får godkända betyg. Men som student har du troligtvis fler utgifter än inkomster. Dock så får du lov att jobba deltid inom ditt studieområde, t ex på ett hotell om du studerar turism eller ekonomi.

     Är du lärare i Sverige så kan du komma hit som ”visiting instructor” om du får jobb på skola här. Det samma gäller om du är legitimerad sjuksköterska, då kan du komma hit och jobba som ”travel nurse”.

     Det finns en del sätt att komma hit och jobba, men som du redan förstår så är det inte lätt eller kristallklart. Det beror på många olika faktorer och jag är inte expert på ämnet. Om du är seriös så rekommenderar jag att du kontaktar en immigration lawyer (invandringsadvokat). Lycka till!

 • Hej! Jag ska åka till hawaii och studera i tre månader nästa år. Är väldigt sugen på att ha ett extrajobb samtidigt eftersom utgifterna kommer vara mer än inkomsterna. Finns det någon möjlighet att kunna göra det? Är det greencard som gäller då eller funkar det på studentvisumet? Jag ska studera affärs engelska och vill helst hitta jobb inom turism/service.

  • Om du kommer vara heltidsstudent så har man oftast tillåtelse att jobba deltid, om det har med dina studier att göra. Kolla med skolan om dom har mer information. Lycka till! Välkommen till Hawaii! Aloha!

 • Tjena!
  Jag och en polare är väldigt sugna på att åka ner till Hawaii efter gymnasiet, vi tänker på att vara där i ungefär 4 månader. Eftersom vi är stundenter och det inte är så billigt där så tänker vi att vi behöver något jobb, t.ex. Bartender eller inom service/servitris, egentligen vad som helst. Är det svårt att få arbetstillstånd på Hawaii?

  Mvh

  • Det är faktiskt ganska svårt. Det vanligaste sättet är att få en arbetsgivare att sponsra dig. Dvs, ett företag vill anställa dig och på så sätt skaffar arbetstillstånd åt dig. Men det är väldigt sällsynt inom service-industrin. Ett annat sätt är om du har en speciell kvalification som är efterfrågad. Då kan du söka arbetstillstånd. Det finns många olika sätt, men tyvärr krävs det mycket tid och pappersarbete. Det är nog bättre ni sparar pengar och kommer hit som turister, utan att jobb. Som turist får man stanna max 3 månader. Lycka till och ha de så kul! Aloha!

 • Hej!
  Min största dröm är att flytta och bo i Hawaii men jag vet att det är väldigt svårt. Om jag nu istället skulle komma som turist i 3 månader, finns det då möjlighet för mig att leta boende där och t.ex hyra en lägenhet? Eller måste man ha visum/greencard för det? Alltså hyra någonstans att bo under de tre månaderna så man slipper hotell? Och om jag nu skulle komma som turist i 3 månader sen åka tillbaka till Sverige, har jag möjlighet till att kunna åka tillbaka till hawaii samma år eller året därpå?

  • Ja, du kan hyra lägenhet under de tre månanderna. Många hotell blir ofta fullbokade så det är faktiskt många turister som hyr lägenheter och hus istället….kallas oftast ”vacation rentals” då hyran är kortare än 6 månader. Kolla på sajter som airbnb.com och homeaway.com

   Angående din fråga om hur ofta du kan besöka som turist så finns det faktiskt ingen exakt lag som säger hur ofta. Det är upp till gränskontrollen för varje individ. Men som regel så sägs det att du kan besöka två gånger om året på turistvisa. Om du stannar 90 dagar så säger dom att du bör vänta minst 90 dagar tills du reser tillbaka igen.

   Ha de så kul! Aloha!

 • Hej!
  Såg nyligen att de sökte ca 1600 lärare av olika slag till Hawaii.
  Vet du hur man kollar upp det?
  De sökte Spec lärare och matte secondary, vilket jag och min man är utbildade som.
  Aloha!

 • Hej! Snubblade in på din intressanta blogg! Jag är sjuksköterska, har du någon aning om det är brist även på det, som med lärare ? Allt gott!

  • Hej Julia! Jag vet att det är stor brist på läkare, men i allmänhet så tror jag att det är behov av alla tjänster inom vården. Ha de bra! Aloha!

 • Hej!
  Jag har en fråga, jag och min man skulle hemskt gärna vilja flytta till Maui så snart möjligheten finns. Just nu bor vi på Gotland (är gotlänningar).

  Hur hittar man permanenta bostäder att hyra då vi inte har råd att köpa en i dagsläget?
  Hur får man jobb om ingen av oss har utbildning på högskola/universitet utan mer jobberfarenhet där inte utbildning krävs?
  Får man bli medborgare/permanent uppbehållstillstånd? Hur går man till väga?
  Är maten dyr på Maui om man äter veganskt?
  Finns det sjukvård på ön? Funkar det som i Sverige eller är det superdyrt med sjukvård?
  Vill veta allt så berätta gärna. Skulle verkligen uppskattas!!

  Vänliga hälsningar Lexy

  • Hej Lexy, då detta kan bli en lång diskussion så kanske det är bättre vi tar det via email. Jag återkommer till dig via email snart. För de andra läsarna så kan jag meddela att ja, det finns bra sjukvård här men om du inte har sjukförsäkring så kostar det skjortan. Om du dock har heltidsjobb så måste arbetsgivaren erbjuda dig sjukförsäkring. Om du inte har heltidsjobb, då är det hårt både på sjukvård och försörjning. Viss mat är ganska dyr här men annan mat är hyfsat billig. Veganskt är inga problem att hitta. Ha de gott! Aloha!

 • Hej! jag tänkte flytta till Hawaii om cirka 4 år. ( hade tänkt att fixa klart körkortet, lastbilskort samt C & D truckkort innan). finns det behov av lastbilschaffissar(transport). såg att de sökte ”restaurant delivery” arbetare? eller hamnarbetare? (kan tänka mig att hawaii är ganska beroende av export och lasta alt avlasta transport båtar? du sa att högutbildade är okonkurerat. och vart får jag tag i en invandringsadvokat? är det här i sverige eller inom USA? MVH David

  • Hej David, vad kul att du vill flytta till Hawaii. Förhoppningsvis är allt normalt igen om 4 år för jag hade inte rekommenderat någon att flytta hit i dagsläget, nu med COVID-19. Om man bortser från nuläget så är det alltid stort behov på chaffissar av tunga fordon (lastbil, buss, m.m.). Att få jobb som chaffis är nog större chans än hamnarbete. Hamnjobben är väldigt åtråvärda och svåra att få. Det är mycket nepotism i hamnen, men skadar aldrig att försöka. Det är dock viktigt att tänka på att Hawaii är en del av USA och under Trumps tid så har det blivit mycket svårare att invandra. Att anlita en invandringsadvokat är starkt rekommenderat. Dom vet alla regler, vilka visum du kan söka, m.m. Det skadar inte heller att gå med i Green Card lotteriet, men under Trumps tid så har de även dragit ner på dom lotterna. Den enda invandringsadvokat jag känner hittar du på den här sidan https://hawaiibloggen.se/invandring och hon befinner sig i centrala Honolulu. Jag har även en del länkar på den sidan där du kan läsa på egen hand. Lycka till!

   • Tack för svar! Jag har börjat jobba stenhårt för mina behörigheter och allt annat som behövs för min planerade emigration, hoppas det blir enklare att emigrera om 4 år men jag misstänker att det inte kommer vara att bara promenera in och stoppa ner rötterna. Hur är det i USA när det kommer till dubbla medborgarskap? Om det krävs så kommer jag fimpa mitt svenska spikat men bara nyfiken. Och hur är det med vapenlagarna i Hawaii? Hade verkligen vart en trygghet att ha hemma ifall det skulle krisa. Men åandra sidan kanske det ej behövs men jag har blivit traumatiserad av otryggheten i Sverige. MVH David

    • Du bör undersöka om dina behörigheter är accepterade i USA och/eller om du kan flytta över dom. USA tillåter i de flesta fall dubbla medborgarskap….flera svenska golf och hockeyproffs har dubbla medborgarskap. Hawaii har de striktaste vapenlagarna i USA. Du kan få tillstånd att ha vapen i ditt hem till självförsvar, ta dom till skjutbanor, och använda dom till jakt….men du får inte bära dom ute på offentliga gator/platser. Dock vet jag inte om du kan få vapenlicens om du inte är amerikansk medborgare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© Hawaiibloggen. All rights reserved.
 Powered by poké and beer.