Skip to main content

Friskolor

Skrivet av matte den .
Jag var på väg att skriva om privatskolor i Hawaii eftersom det har blivit så populärt….runt 18% av eleverna i Hawaii går på privat- eller friskolor, vilket är högsta antalet i USA. Det är väldigt tydligt att de kommunala skolora suger stort här.

Sedan så läste jag i Göteborgs-Posten nyligen att 50% av eleverna i Göteborg kommer gå på friskolor i år. Det är helt otroligt. Jag visste absolut inte att det var så stort antal elever på friskolor i Sverige. De räknar med att det bara kommer finnas 3 kommunala skolor i Göteborg framöver.

Jag får gratulera till eleverna i Göteborg. Jag har alltid varit en supporter av privat- och friskolor. Utbildning är viktigt och det måste man ta till vara på. Samtidigt så är vi alla olika och alla gör inte bra ifrån sig i kommunala skolor. Utbildning måste anpassas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *