Skip to main content

Eftermiddagste och Snittar på Halekulani Hotell

Skrivet av matte den .

Att dricka te är kanske inte det första man tänker på när man åker till eller befinner sig i Hawaii. Det passar kanske bättre med en Mai Tai eller Lava Flow.

Men även Hawaii har ett brittiskt förflutet, som ni kan se på statsflaggan, så te är inte alls lika långsökt som man kan tro. Det kan dock vara svårt att finna klassiska te-etablissemang om man bortser från vanliga caféer.

Vårt favoritställe stängde under pandemin, men vi har funnit ett annat. Det är dock ett dyrt ställe för att njuta av te och snittar på eftermiddagen, men man får unna sig ibland. Nu var det faktiskt min födelsedag.

Halekulani Hotel är ett mycket exklusivt hotel….ett av dom dyraste i Hawaii faktiskt. Det syns inte direkt från utsidan…det är en gömd elegans. Att boka bord på en av deras restauranger krävs planering i förväg…typ ett par veckor. Men att boka ”afternoon tea” var lite lättare. Så vi slog på stort och firande min födelsedag där. Här har ni menyn:

Alla utom jag beställde in ”Classic Afternoon Tea”. Eftersom det var min födelsdag så blev det ”Celebratory Afternoon Tea” för min del, vilket var samma som den klassiska men som även inkluderade en tårtbit och ett glas champagne. Det var inte hel fel det!

Det smakade utsökt! Allting var perfekt förutom en sak…man fick bara välja en sorts te. De andra te-ställena vi har besökt har man fått välja mer än en sort te. Men ingen stor grej, för teet jag valde smakade prima. Servicen var också top notch!

Det är en liten och väldigt tyst veranda som är ägnat åt deras afternoon tea, så det är inget ställe man tar med sig högljudda barn precis. Och det krävs en viss klädsel. På de flest ställena i Hawaii kan man klä sig som man precis kommer från stranden. Men på ett lyxhotell som Halekulani är det lite annorlunda. De har olika klädregler på dagen och på kvällen. Men te-servicen är som sagt på eftermiddagen. Som man hade jag på mig piketröja, shorts, och en finare sort av sneakers. Inte helt Hawaii-stuk men heller inte super-formellt.

Här är några andra bilder från hotellets exteriör (deras poolbar ”House Without a Key” är väldigt populär och lite mer avslappnad relativt till resten av hotellet):

Ha de gott! Aloha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *