Skip to main content

10 bästa saker som hände år 2017

Skrivet av matte den .

Vad var de mest minnesrika sakerna som hände i Hawaii under året som gick?

Det var Hawaii Magazine som kom ut med en lista av de 20 sakerna dom gillade mest under år 2017. Men jag drar ner det till mina 10 favoriter på den listan. Om ni vill läsa alla 20 så kan ni klicka vidare HÄR.

1. Iao Valley är återigen öppet. Den fina parken på Maui stängdes ett par år sedan efter en storm orsakade översvämning och förödelse.

2. Disney började spela in Moana på Hawaiianska språket. Och det är inte en enkel dubbning dom gör, utan dom spelar in allt ljud och röster i filmen med riktiga Hawaiianska röster och med många av originalskådisarna som redan kunde Hawaiianska flytande.

3. Hokulea återvände till Hawaii efter att under 3 år seglat till 150 olika hamnar i 23 olika länder. Tusentals personer stod och välkomnade båten när den återvände till Honolulu.

4. Kalii-ritualen under ceremonin när Hokulea återvände. Det var den första officiella Kalii-ritualen på närmare 200 år, men eftersom Hokulea återvände och Hawaiiansk kultur har gjort en comeback, så passade det bra. Ritualen innebär att 8 Hawaiianer kastar spjut mot den anlände båtkaptenen. Klarar kaptenen av att undvika spjuten så är han värd att stanna i Hawaii. Givetvis klarade han det och fångade till och med det sista spjutet i luften.

5. Biki har gjort livet enklare och hälsosammare för många som bor i Honolulu. Det finns att hitta cykelställ med Biki-cyklar runtom central Honolulu och Waikiki. 1000 cyklar placerat ut på 100 cykelställ. Man kan betala per användning eller köpa ett månadskort.

6. Att se babysälen Kaimana växa upp på stranden i Waikiki. Det är väldigt ovanligt att munksälar föder ungar på befolkade stränder, speciellt de täta stränderna i Waikiki. Men under en månads tid hade vi chansen att se Kaimana växa upp. Men eftersom det inte var tillräckligt mycket skydd för en sådan utrotningshotad art så blev han till slut förflyttad till en mer avlägsen strand.

7. Lavan fortsatte flyta ut i havet för mestadels av året. Grattis till er som såg det, men nu har det saktat ner lite. Du kan fortfarande se lavaflödet på land, men inget som flyter ut i havet längre.

8. Videoinspelningen av lavaforsen.

9. Hawaiian spelade Aquaman i filmen av samma namn. Jason Momoa började sin skådespelarkarriär i Baywatch och Game of Thrones. Sedan blev det som Aquaman i Justice League och nu då Aquaman-filmen.

10. Southwest Airlines startade flygrutter till Hawaii. Southwest är ett flygbolag som både är hatat och älskat av folk. Men vare sig vad folk tycker så är det alltid positivt med fler flyg hit till öarna.

2017 var ett bra år. Får hoppas 2018 blir lika bra eller även bättre, vilket jag tror på.

Mahalo för ert stöd!

Bilder från Disney, Thinkstock, WSL, Bryson Hoe, Tracy Chan, Aaron Yoshino, Andrew Dunn, Warner Brothers och Southwest Airlines.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *