Skip to main content

Hawaiian Island Creations

Skrivet av matte den .

Alla som har varit i Hawaii ett tag känner till Hawaiian Island Creations (HIC). Deras logga är väldigt distinkt och syns överallt i Hawaii….vare sig det är på surfbrädor på stranden, på t-shirts, eller shorts.

Vad många inte vet är att HIC startade som en cykelbutik i Kailua i början av 70-talet. Det var ett par bröder som började sälja cyklar och när oljekrisen slog till så gick det väldigt bra för dom, för mer och mer folk ville ersätta bilen med cykel.

Några år senare flyttade som till en större lokal och började även sälja surfbrädor, accessoarer och kläder.

När jag kom till Hawaii så var HIC-butiken i Ala Moana Center den första surfbutiken jag gick in i för att köpa boardshorts. Jag hade sådan bra erfarenhet och så nöjd med shortsen att det blev den butiken jag gick till de följande 5 åren som student. Alla mina kläder jag hade som student kom från Hawaiian Island Creations och butiken i Ala Moana. Ja, som student i Hawaii behövs inte så mycket….några t-shirts och shorts, slippahs, kepsar, vattentät klocka, bräda, solglasögon…..allt fanns i en och samma butik. 🙂

När jag väl började jobba så behövde jag givetvis andra kläder och gled ifrån HIC. Det blev även att jag köpte mina shorts och t-shirts i andra butiker. Det finns ju en hel del butiker att välja på här i Hawaii.

Island Creations

Nu över 15 år senare behövde jag köpa boardshorts till min brorson. Av en slump gick jag förbi HIC i Ala Moana Center. Samma butik som innan. Den ser exakt ut som jag kommer ihåg den. Men vilken flashback jag fick till studentperioden då jag gick in och kände lukten. Helt otroligt! Butiken luktar exakt vad den gjorde så många år sedan. En blandning av bomull, tryckfärg, gummi från surfbräde-leashen. Den lukten kommer jag alltid komma ihåg. 🙂

Aloha!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *