Skip to main content

Mother Love Bone

Skrivet av matte den .

Mitt största favoritband genom tiderna är inte AC/DC, Beatles, eller Led Zeppelin (alla otroligt bra) utan det är Mother Love Bone. Faderna av grunge perioden så släppte dom tyvärr bara en platta år 1990, några veckor efter att sångaren Andrew Wood dog av en heroinöverdos. Ett mycket tragiskt slut på ett band som gick emot alla förväntningar och lade grunden till alla andra framgångar från Seattle under 90-talet. Nästa vecka är det 24 år sedan Andrew ”The Love Child” Wood dog och med det så lägger jag här upp en av mina favoritlåtar (live).

Lade ni märke till Andrew’s ord i slutet? Jag får gåshud varje gång jag hör honom tacka alla andra stora grunge-band som slog igenom år senare. Innan deras egna framgångar så hjälpte dom alla varandra med utrustning och publicitet. Det hade varit fantastiskt att se vad som hänt om Andrew inte skjöt upp sig den kvällen. Skål!

Så varför lägger jag upp det här på en Hawaii-blogg? Vad är den Hawaiianska tråden? Jo, för några veckor sedan när jag hade på mig min Mother Love Bone t-shirt, så kom det upp en kille och sa att han gick i gymnasiet tillsammans med Bruce Fairweather (gitarrist i Mother Love Bone). Bruce bodde i Hawaii under sin gymnasietid. 🙂

Aloha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *