Skip to main content

Äktenskap för homosexuella nu i Hawaii

Skrivet av matte den .

homoaktenskap

Idag så skrev Hawaii’s guvernör på ett lagförslag för att legalisera homosexuella äktenskap i staten som sparkade igång en nationell diskussion om frågan mer än två decennier sedan. Hawaii är 15e staten i USA som har legaliserat homo-äktenskap och det förväntas öka turism. Hawaii har redan nu varit ett populärt turistmål bland homosexuella men det väntas öka ännu mer och eftersom Hawaii även är ett turistmål för bröllop så kan det bli stor vinst för många företag i Hawaii.

”I Hawaii tror vi på rättvisa, rättvisa och människors lika värde,” sa Guvernör Abercrombie. ”Idag firar vi vår mångfald som definierar oss snarare än att splittrar oss.”

Lagen tillåter homosexuella par som bor i Hawaii och turister att gifta sig i delstaten med början 2a december i år. President Barack Obama hyllade den nya lagen och säger att det är bekräftelsen av frihet och jämlikhet som gör landet starkare.

En uppskattning från en forskare på University of Hawaii säger att homoäktenskap kommer att öka turismen med $217,000,000 under de kommande tre åren, då Hawaii blir en destination för par i andra stater.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *