Skip to main content

Turistmage och maten i Hawaii?

Skrivet av matte den .

 

question

– Vad ska man äta i Hawaii för att inte må dåligt? Kan man äta frukt på restauranter? Hur är det med mjölk, yoghurt och glass? Finns det någon mat man ska avstå från?

Jag förstår att de här frågorna är vanliga, speciellt när man ska åka till en ögrupp söderut. Men det är inget att oroa sig för. Hawaii följer USAs lagar. USA har lika strikta matregler som i Sverige…t o m striktare regler när det gäller kött. Restauranter inspekteras här också.

Mejeriprodukterna som säljs här i Hawaii är samma som resten av USA och av samma kvalitet som i Sverige. Vad det gäller frukt så är det också inga problem att äta….faktiskt den bästa frukten man kan få tag på. Nästan alla tropiska frukter som serveras i restauranter och säljs i många affärer är lokalt odlade. Dvs dom är färska och oftast inte behandlade med bekämpningsmedel.

Det är egentligen ingen mat man ska avstå från. I så fall gäller det sin egen smak. T ex så avstår jag från att äta kycklingfötter (serveras på kinesiska restauranter) och ”natto” (jästa bönor som serveras i sushi). Men återigen inget att oroa sig för. Det är bara att läsa menyn. Det är inget som restauranter smyger in på tallriken.

Angående matförgiftning så är det ingen stor fara. Under alla mina år i Hawaii så har jag bara blivit matförgiftat en gång och det var när jag åt fläskkött på en kinesisk restaurant som inte var ordentligt tillagat. Som sagt, det är precis som att äta i resten av USA eller i Sverige. Inget att oroa sig för.

Trevligt måltid…och resa. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *