Skip to main content

Morgan och Ola-Conny i Hawaii

Skrivet av matte den .

Hahahaha. Jag vet vad GeKås i Ullared är för någonting men har aldrig hört talats om Morgan och Ola-Conny förrän förra veckan då jag fick nys om att dom varit i Hawaii och spelat in ett TV-avsnitt för deras show på Kanal 5 i Sverige. Lite löjligt program men kul ändå. Roligt musikval. Bra filmat. Jag förstår att det är menat att vara humor men tänkte ändå påpeka en del saker eftersom det kanske inte är lika uppenbart för andra.

Det är ”fashion faux pas”, dvs modekatastrof, att ha på sig både aloha-skjorta och aloha-shorts samtidigt. Antingen har man på sig skjortan med chinos, jeans eller andra enfärgade shorts/byxor eller så har man på sig shortsen med en vanlig t-shirt eller enfärgad skjorta. Annars blir det för mycket och är definitivt en turistfälla.

Den andra saken jag vill påpeka är att det är bara turister som byter om på stranden eller vid bilen. Invånare byter om hemma och åker till stranden i badkläderna och låter dom sitta på tills man är hemma igen. Eller en del personer har faktiskt badkläder på sig hela dagarna i Hawaii. Jag går själv runt ganska mycket i boardshorts under helgerna. Det är ingen som oroar sig för sand eller vatten i bilen (det är väl därför bilar ser ut som dom gör här också). Det är soligt och varmt så det är inte obekvämt utan badkläderna torkar snabbt när man har på sig dom. Ändå så är det ganska vanligt att folk byter till vattentålig klädsel i bilarna. Wet Okele är ett företag som specialiserar sig i sådana produkter.

Något dom snuddade på i programmet var att Hawaiiburgare är inte riktigt något man äter i Hawaii, utan det säljs mest till turister som tror att det är Hawaiianskt.

Förresten om det är någon som undrar så bodde dom på Hilton Hawaiian Village. Det är ett stort hotellområde i Waikiki precis vid stranden. Ett väldigt populärt ställe och faktiskt jättebra för barnfamiljer. Dock inget att rekommendera om ni vill ha något tyst, litet, romantiskt ställe.

Aloha!

Comments (1)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *