Skip to main content

Kvartersrestauranter utanför turiststråken – Oahu

Skrivet av matte den .

Låt oss börja året med mat, vilket är en viktig del av livet i Hawaii. När man är turist och hungrig så är det lätt att gå till restauranter som ligger i anknytning till hotellet eller bara ett kvarter ifrån. Det vet jag från egen erfarenhet. Men jag tycker det är intressant att åka till restauranter som ligger utanför turistområdena och dit den ordinare lokalbefolkningen går. Dessa restauranter har kanske inte alltid den absolut bästa maten och finaste inredning men det är bra mat till bra pris och man får se hur lokalbefolkningen äter vardagligt. Tänkte skriva ett inlägg för varje ö där jag tipsar om sådana restauranter. Vi börjar med Oahu:

Yagura
Detta är en familjeägd japansk restaurant i ett lite lägre ställt område av Honolulu som heter Liliha. Maten är god och autentisk till ett bra pris. Dom har inget alkoholtillstånd så om vill du dricka öl (passar bäst) till maten så får du ta med din egen. Hit åker vi ofta då vi inte har något annat för oss. Man känner sig välkommen. Som ni ser på bilden så finns det inte mycket parkering. Om parkeringen är full så brukar det gå att hitta längs med gatan. Mina favoriter är Saba (stekt makrill), Miso Butterfish (miso-marinerad stekt fisk) och tempura men allting på menyn är gott.
Detta är en familjeägd kinesisk restaurant i Kaneohe (östra sidan av Oahu) som kan bli knökfull med folk. Detta är ett väldigt populärt ställe bland lokalbefolkningen. Dock så behöver man inte vänta så länge för att få bord då servicen är effektiv och folk sitter inte så länge. Här äter man ”family style” vilket man gör på de flesta kinesiska restauranterna i USA. Det betyder att man beställer in några olika rätter och delar med varandra. Därför kan det vara bra att variera olika rätter. Vi brukar beställa in Boneless Minute Chicken Cake Noodle (nudelrätt med kyckling), Fried Rice (stekt ris), Crispy Gau Gee (googla det för beskrivning), Walnut Shrimp (räkor och valnötter marinerade i honung och majonäs och sedan stekta) samt något annat beroende på hur många vi är. Dom har heller inte alkoholtillstånd så här gäller det också att ta med egen öl.
Ono Hawaiian Foods
Vill du äta Hawaiiansk mat och inte har chansen att gå till en lu’au så är det Ono Hawaiian Foods som gäller. Det ligger inte alltför långt utanför Waikiki så om ni gillar att gå ett par kilometer så kan ta en långpromenad. Detta är ett väldigt litet ställe så det kan vara lätt att åka förbi det. Men det är gott och väl värt ett besök. Glöm inte att beställa in pipikaula (torkat kött). 
(bilder hämtade från Google Street View)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *