Skip to main content

Tillbaka från Sverige

Skrivet av matte den .

Nu är vi tillbaka i Hawaii efter några veckors semester i Sverige och Frankrike. Det är dags att börja blogga igen fast svårt att komma igång då vi fajtas med ovanligt stark jet lag den här gången. Annars brukar jet laggen vara värre då man åker åt andra hållet. Låt oss börja med några semestertankar jag haft under resan:

1) Sverige har nog de bästa vägarna jag kört på. Kanske är det för att jag är van vid Hawaii där vägarna är bland de sämsta i USA. På vissa håll i Sverige, typ motorväg E20 i mellersta Halland, så kändes det nästan som man körde på moln.

2) Sverige är väldigt uppklätt och trendigt. Det är definitivt inget fel i uppklätt men ibland känns det som om Svenskar behöver slappna av mer i deras klädsel och klä sig lite mer hur dom vill. Det känns också konstigt att många klär sig likadant. Å andra sidan så kanske det är för att jag bor i Hawaii som är motsvarigheten till uppklätt och var det inte finns några trender. Här bör folk kanske skaffa lite snyggare kläder istället. 😉

3) Tyskar är fantastiska. På den här semestern så åkte vi inte till Tyskland men vi upplevde dom ändå. Vi flög med Lufthansa som är det absolut bästa flygbolag i västvärlden. Vilken otrolig service dom har. Samma gäller det folket på Frankfurt flygplats. Fransmän är ju inte alltid de trevligaste att ha att göra med. När vi flög hem från Franska Rivieran så mellanlandade vi i Frankfurt och vilket välkommande det var. Allting gick som på räls och sköttes väldigt bra med positiv attityd.

4) Det finns mycket land i Sverige. Det sa en tysk kompis till mig för några år sedan men jag har aldrig tänkt på det innan. Här i Hawaii, speciellt på ön Oahu, är det väldigt trångt. Vilket gör det väldigt dyrt att köpa mark.

5) Det är ren lyx att vara nybliven förälder i Sverige. Jag fattar fortfarande inte hur mycket ledig tid man är berättigad till. Hur kan det finnas någon produktivitet i sådant land egentligen? Njut medans ni kan.

Det var mycket mer saker jag tänkte på men har glömt av vad det var. Istället för att vänta på att jag ska komma på det så publicerar jag det här inlägget nu.

Aloha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *