Skip to main content

Hemlängtan

Skrivet av matte den .
Nu har jag kommit till en punkt i livet då jag ifrågasätter vad hemlängtan är för någonting och om jag har någon? En längtan till hemmet? Det verkar som om jag ställer den här frågan varje gång jag åker tillbaka till Sverige, vilket numera är vartannat år. 
Jag är ju som sagt född och uppvuxen i Sverige. Det som jag kallade mitt hem står fortfarande kvar och mina föräldrar bor där även idag. Men sedan ett antal år tillbaka bor jag i Hawaii med egen familj och hus och allt vad det innebär. Mitt hem är numera i Hawaii. Så när folk frågar om jag har hemlängtan då blir det svårt att svara. Menar dom mitt gamla hem i Sverige eller mitt nuvarande hem i Hawaii?

Men saknar jag något då? Det frågar folk mig ofta….både svenskar och folk här i Hawaii. Det är klart man saknar saker. Men det blir färre och färre för varje år som går. När jag var ny här i Hawaii så saknade jag en hel del saker. Då var det egentligen små bagateller som olika maträtter, vissa affärer, m.m. Men dom saker jag saknade då har nu blivit fantastiska upplevelser som sitter kvar i minnet. Det finns dock tre saker jag fortfarande saknar och som jag nog aldrig kommer sluta sakna:

Familj. Vänner. Skärgården.
Och det märks när vi varje gång vi åker tillbaka till Sverige. Mina prioriteringar är alltid att spendera tid med familjen och vänner….och även en liten tur ut i skärgården. Oftast blir jag ganska stressad när man inte hinner träffa alla. Då kan man i alla fall lugna sig med västkustens fina natur:
Nu bär det av till just västkusten för semesternjutning. 🙂 Jag återkommer om några veckor.
Aloha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *