Skip to main content

Sea Life Park

Skrivet av matte den .
Om ni har varit på Hawaii men inte besökt Sea Life Park så har ni missat något, speciellt om ni gillar delfiner. Nä, nu ska jag inte vara för nedlåtande…..det tog mig flera år av boende i Hawaii innan jag besökte Sea Life Park så jag ska inte säga något. Men en fantastiskt upplevelse var det faktiskt och jag frågade mig själv….varför väntade jag så länge? Delfiner som sagt…..det är nästan allt vad det gäller på Sea Life Park. Dom har annat som jättesköldpaddor, akvarium, sälar m.m. men det är delfinerna som är kungarna på det här stället och det är nog dom som får folk att besöka parken.

Sea Life Park http://www.sealifeparkhawaii.com/ ligger på östra sidan av Oahu. Det tar ca 30 minuter att ta sig dit med hyrbil. Ni kan även ta bussen för Sea Life Park har deras egna busshållplats men då tar det lite längre.

Nedan följer bilder jag tog när jag var där med min familj förra veckan. Enjoy!

Den första bilden är jag och min son när vi fick simma med en delfin, och även få en puss. 🙂 Dom har tre olika delfiner på Sea Life Park. Den första ni ser här är en Atlantdelfin. Deras territorium är på Atlantkusten runt Florida samt Mexikanska Gulfen. Det är den vänligaste delfinen av dom olika arterna.

De två delfinerna nedan är Stilla Havs-delfiner. Dom finner man i Stilla Havet och finns runtom Hawaii. Dom är mörkare än ovan och även skyggare. Om man har tur kan man se dom när man snorklar på västsidan av Oahu och även andra ställen som på Lanai.

Här är en jättehavssköldpadda jag såg på Sea Life Park:

Den sista bilden här är av en Whalfin som dom har på Sea Life Park. Det är en korsning av en speckhuggare och en delfin. Av misstag så hände det att dom hade en manlig speckhuggare i samma tank som en kvinnlig delfin och resultatet blev en Whalfin. Den ser ut som en stor delfin med en nos som mer liknar en speckhuggare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *