Skip to main content

SAAB Hawaii

Skrivet av matte den .

Hej SAAB! Det var kul att se dig igen och alltid lika roligt att köra. Då är jag åter igen en SAAB ägare. Jag har länge gått o grubblat på vilken min nästa bil skulle bli. Jag brukade köra en SAAB som jag gillade men den hade många problem så jag sålde den och köpte en Nissan. Det ångrar jag inte. Min Nissan har i sju år varit en fantastisk bil utan ett enda problem. Billig var den också. Men den saknade en sak: säkerhet. Det fanns inga fästen för bilstolen i baksätet. Det var inga problem innan eftersom frugans bil var utrustad med det och hon körde ju vår son till skolan varje dag. Men nu har vi bytt skola och det bli jag som gör det mesta körandet. Vi bestämde oss häromkvällen att jag behöver en ny säkrare bil. SAAB har sedan barnsben alltid stått mig när hjärtat. Jag satte mig vi datorn och kollade på begagnat och hittade direkt den här:

Efter ett snabbt besök till bilhandlaren så var den min. Fastän det kanske hade varit smartare att köpa en pålitlig asiatisk bil så kunde jag inte motstå erbjudandet från bilhandlaren och känslan att köra en SAAB var fortfarande där. Än en gång är jag del av den lilla skaran folk i USA som är SAAB-ägare och som ibland kallas för en kult. 🙂

Å andra sidan så var det ingen fröjd att se hur det har gått nedåt för SAAB i USA. Hos handlaren så såg man verkligen att SAABs glansdagar är förbi. Showrummet var nästan tomt, planscherna och utmärkelserna på väggen var från 80-talet, vattenkylaren fungerade inte, jag fick gå runt ett tag innan jag hittade en säljare. Det var ingen kul syn men man får hoppas att Spyker lyfter upp bilmärket igen.

Aloha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *