Orlando Florida
annonsera

Hawaii – ett drömresmål

Hawaii är för många rena definitionen av ett drömresmål. Bara ordet får oss att drömmande tänka på långa vita stränder, vajande palmer och exotiska naturupplevelser. Den lilla ögruppen har även bidragit med idel inspiration även till vår kultur. Namnet Hawaii förknippas ofta med någonting lite extra eller exklusivt. Som en av våra mest klassiska pizzor – pizza Hawaii. Idag en klassiker men när den komponerades första gången var ananas fortfarande en ny och spännande frukt som gav en smak av exotiska platser långt borta. Sanningen bortom drömmen är att Hawaii idag är en spännande destination som kan erbjuda både modern storstadsmiljö och hisnande naturupplevelser.

Lockar Kändisar

Tack vare sitt avlägsna läge mitt i Stilla Havet är Hawaii att klassa som relativt svårt att nå. Det är inte direkt så att det finns en hel uppsjö av lågprisflyg att välja mellan som det gör till London till exempel. Det här gör Hawaii till ett av de mest exklusiva resmål som finns i världen. Det varma klimatet och den vackra naturen gör sitt till att spä på den lyxiga känslan. Stränderna kantas av dyra lyxhotell som gärna lockar till sig det rika och berömda folket. Närheten till filmstjärnornas hem i Los Angeles gör Hawaii till ett favoritresmål för bland annat Nicole Richie, Christina Applegate och skådespelerskan Pamela Anderson. En annan celebritet som diggar Hawaii är den världskända pokerspelare, medlem i Team PokerStars, Daniel Negreanu. På sin blogg skriver han om en resa till Hawaii där han även passade på att spela golf.

Växande Yta

Hawaii är produkten av tusentals år av vulkanutbrott. Från början under havsytan, för att sen växa sig större och större och till slut bilda flera öar. Den är idag en delstat i Amerikas Förenta Stater och är den enda delstaten som inte har någon kontakt med fastlandet. Geografiskt sett så hör ögruppen till Polynesien. På grund av de ständiga vulkanutbrotten växer Hawaii hela tiden till ytan när lavafloder når havet och bildar nya landmassor. Det var upptäckaren James Cook som upptäckte Hawaii när han landsteg på stranden Waimea på ön Kauai den 18 januari 1778. De vackra stränderna, klimatet och den vilda naturen lockade snabbt till sig allt fler europeiska och amerikanska invandrare. Idag är Hawaii en blandning av sina gamla traditioner och den moderna amerikanska livsstilen. Huvudstaden Honolulu på ön Oahu är bebyggd av glänsande skyskrapor som reser sig mot himlen precis där den vidsträckta stranden Waikikis vita sand slutar.

Source, by Lechhansl, CC BY-SA 3.0

Makalösa stränder

Waikiki är kanske den mest kända stranden på öarna men långt ifrån den enda. Varje ö har sina egna pärlor i en härlig bandning av välbesökta och avsides stränder. Stränderna på Hawaii bjuder på en mångfald av sällan skådat slag. Det är också en mycket populär destination för surfare. På ön Oahu finns ett av surfarnas mecka, North Shore, en kustremsa med flera stränder som erbjuder både bad med havssköldpaddor och vågade vågor till den som är hugad nog att ge sig ut. Stämningen är avslappnad och badshorts är alltid på modet här. Den som söker någonting mer utmanande och exklusivt kan bege sig till den unika stranden Kaihalulu på ön Maui. För att komma dit krävs en längre, något utmanande promenad genom terrängen. Det är det värt dock, för den här stranden bjuder på en naturupplevelse utöver det vanliga. Röd sand och djupblått hav kantat av svarta lavaväggar. På Hamoa Beach, Maui, hittar du den rätta Hawaiikänslan med lugn, avslappnad stämning, vajande palmer och färsk ananas. Här kommer du definitivt att drabbas av det så kallade hawaiilugnet.

Lyxiga hotell

För att kunna leva upp till sitt rykte som lyxdestination kantas Hawaiis stränder så klart av flärdfulla hotell och res orter. Vad vore en samling lyxhotell utan ett hotell från Hilton? Självklart har en av världens mest kända hotellkedjor ett av sina lyxhotell med bästa läge mitt på Waikiki Beach. Att kalla denna anläggning för hotell är en underdrift. Här finns 18 olika restauranger, caféer och barer. Ett stort poolområde med fem bassänger och vattenrutschbanor lockar till både lek och rekreation. Havet är alltid nära och de flesta av hotellets rum och sviter har havsutsikt. Just nu pågår bygget av det som ska bli världens lyxigaste hotell Ko Olina på Hawaii. Det är samma företag som ligger bakom det enormt luxuösa hotellet Atlantis i Dubai som står för skapandet. Upplägget kommer att bli liknande det som finns i Dubai med sviter som har fönster mot jättelika akvarium med hajar. Naturligtvis finns även mer enkel logi att checka in på för den som vill ha en mer genuin semester. Precis som i resten av världen går det även att göra fynd via uthyrningssiter som Airbnb bland andra för att göra sin drömresa till Hawaii något mer möjlig.

Lämna en kommentar