Svenskt snus när man bor utomlands

För mig och många andra är snus något väldigt speciellt och väldigt svenskt. Det finns att köpa så gott som överallt i Sverige. Men utanför Sverige är det inte lika lätthittat.

Vad jag först upptäckte när jag åkte utomlands som utbytesstudent till USA när jag var 18 år gammal var att snus inte såldes utanför nordens gränser. Det var lite svårt att lösa på den tiden när internet bara var något som amerikanska försvaret och högskolor använde för att kommunicera med varandra. På den tiden blev det att skicka snigelpost till mina vänner i Sverige som sedan stoppade några dosor i ett vaderat kuvert och skickade till mig på amerikanska västkusten.

Nu lever vi i en uppkopplad värld. Snuset är lika gott och även om det fortfarande inte säljs svenskt snus i USA/Hawaii så är det absolut inte svårt att få tag på ett gäng dosor. Det görs givetvis via internet. Några klick, en betalning och vips så kommer det snart på posten.

När jag lämnade Sverige så fanns bara Gothia Tobak (numera Swedish Match) och de klassiska märkena som General, Grov, och Göteborgs Rapé. Herregud vad många tillverkare och sorters snus det finns nu. Själv så har jag inte riktigt hittat något bättre än Göteborgs Rapé än, men det blir till att börja experimentera och prova alla de nya sorterna nu när jag ser det ofantliga sortimentet på snusbolaget.se – vilket lager dom måste ha….och färskt är det också.

Tror knappast att svenskt snus kommer börjas sälja i Hawaii så det är tur vi har tillgång till snusbolaget via internet.

Mahalo!

 

Spåra från din sida.

Lämna en kommentar