Skip to main content

Waipio Soccer Complex

Skrivet av matte den .

Som ni vet så heter fotboll ”soccer” i USA och även i Hawaii. Det var lite svårt att vänja sig vid att använda det namnet men så fort grabben började spela fotboll…..um, soccer, så blev det ett vardagsord även för invandrad svensk.

Waipio Soccer Complex är ett område på syd-centrala delen av Oahu, nära Pearl Harbor, där det finns 23 FIFA-godkända fotbollsplaner och även en stadium där universitets matcher spelas.

Min son spelar flera turneringar och matcher här varje år och det är alltid härligt att vistas längs med planerna….ganska avslappnat. Speciellt härligt är det på morgorna eller sen eftermiddag så det inte är så svettigt i den heta solen.

Kanske inte så mycket att se för en turist, men om ni vill se barn och ungdomar spela fotboll i Hawaii så kör dit och kolla på lördagar eller söndagar under senhösten, vinter, och tidig vår.

20150314_075104 20150314_075549 20150314_075558

Bilderna ovan tog jag en väldigt tidig morgon för ett par veckor sedan då min son spelade deras sista match för säsongen. Inte mycket folk att anlänt än så det var tyst och vackert medans solen gick upp. 🙂  Tyvärr så missade jag blomningen av de här vackra träden, som blir helt fantastiskt gula på våren.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *